Паралімпійська збірна України проведе тренування на Львівщині

паралімп

Паралімпійська збірна України планує ще цього літа тренуватися на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, що в селі Яворів Турківського району.

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОДА.

«У липні на базі реабілітаційного центру, відповідно до всіх карантинних обмежень, тренуються дефлімпійці (спортсмени з ураженням слуху). Позмінно тут також перебуває збірна України з біатлону. Надалі ми очікуємо паралімпійську збірну. На жаль, цьогоріч, через закриті кордони, база не змогла прийняти іноземних спортсменів. Зокрема, частими гостями тут були поляки та білоруси», - зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як.

Західний реабілітаційно-спортивний центр створено 2006 року. Першу чергу тут відкрили у 2010-у, ще частину добудували до 2015-го року. Проте будівництво об’єкту досі триває.

«На території Західного реабілітаційно-спортивного центру триває будівництво нових корпусів і басейну. За умови повного та вчасного фінансування, басейн плануємо добудувати на початок 2021 року. А цього року тут завершили облаштування асфальтно-бетонного покриття лижеролерної спортивно-реабілітаційної траси. Взимку можна тренуватися та змагатися на лижах, влітку на роликах», - повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

На базі змагаються, тренуються і проходять реабілітацію спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату та учасники бойових дій на сході країни.

Серед спортивних об’єктів центру: лижні траси, загальною довжиною 5,5 км, які пройшли сертифікацію Міжнародної федерації лижного спорту FIS і забезпечені системою штучного осніження;  стадіон для лижних гонок, з боксами; спортивна база,  доступна для всіх нозологічних груп спортсменів з інвалідністю; готель та котеджі на 350 місць, які повністю відповідають міжнародним вимогам доступності для осіб з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: