Рекорд: на Львівщині 300 абітурієнтів зареєструвалися на додаткову сесію ЗНО

img-foto

300 осіб зареєструвалися на додаткову сесія ЗНО на Львівщині.

Про це під час брифінгу розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, це більше, ніж у попередні роки, і головна причина – коронавірус. До уже традиційних причин, через які абітурієнти пропускали основну сесію – навчання за кордоном, перебування в пенітенціарних установах, втрата документів, військова служба у зоні АТО, хвороба, смерть близьких осіб, додалося перебування на ізоляції через захворювання членів родини на COVID-19.

Додаткова сесія ЗНО розпочнеться 24 липня і триватиме до 10 серпня.

На Львівщині  працюватиме один пункт тестування у школі та два в пенітенціарних установах – у Львові та Миколаєві.

«Також 31 жовтня буде проведена спеціальна сесія для вступників у магістратуру. З 11 вересня почнеться реєстрація на офіційному сайті УЦОЯО», – додала Лариса Середяк.

Тим часом основна сесія ЗНО, попри карантин, загалом пройшла успішно.

«У кожному пункті тестування чергували по 2 медики. Тільки у Львівські області брало участь понад 14 тисяч педпрацівників у пунктах тестування. На щастя, все відбулося організовано і навіть кількість вилучених з тестування абітурієнтів, які запізнилися або мали при собі не дозволені предмети, була меншою, ніж у попередні роки.

Найскладнішим було для нас відсутність пробного тестування як для дітей, так і для вчителів. Діти не мали можливості побути в реальних умовах проведення ЗНО, а вчителі не змогли попрацювати в аудиторіях і не допустити тих помилок, які були на основній сесії», – розповіла Лариса Середяк.

Водночас меншою була і явка.

«Впродовж минулих років явка була на рівні 91-97%, цього року середній показник явки – 75%. Переважно на тестування прийшли діти, які цього року дійсно збираються вступати у виші», – розповіла Лариса Середяк.

За її словами, Центр оцінювання зараз отримує багато дзвінків щодо апеляцій. Їх можна подати впродовж 5 календарних днів з моменту оголошення результатів з того чи іншого предмету. При цьому апеляція подається безпосередньо до Києва.

«Важливо, що апеляції можна подавати і в електронному вигляді. Але треба розуміти, відкриту частину робіт буде ще раз перевіряти інша група вчителів і більш ретельно. Скан-копія роботи виставляється на інформаційній сторінці. Варто перевірити свої результати і впевнитися, що є підстава для апеляції. У близько 70% випадків існуючі результати підтверджуються. Були випадки, що внаслідок апеляції результати покращуються, але й буває так, що навпаки погіршуються. Якщо ви впевнені у своїй правоті, то, звичайно, апеляцію треба подавати», – наголосила Лариса Середяк.

Натомість директор департаменту освіти та науки ЛОДА Олег Паска розповів, що атестати для випускників уже є в департаменті.

«Сьогодні відділи освіти їх отримають. Завтра ці атестати випускники можуть отримати в школах. Це важливо з огляду на те, що незабаром розпочнеться вступна кампанія», – розповів Олег Паска.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: