США пропонують 2 млн доларів за інформацію про двох українських хакерів

хакери
Зображення ілюстративне

Державний департамент США оголосив нагороду в розмірі 1 мільйон доларів за інформацію про двох українських хакерів — по мільйону за кожного.

Заява держсекретаря США Майка Помпео опублікована зокрема й на сайті американського посольства в Україні.

«Державний департамент США оголошує винагороду у розмірі до 1 мільйона доларів США (за кожного розшукуваного) за інформацію, що допоможе арештувати та / або засудити громадян України Артема В’ячеславовича Радченка та Олександра Віталійовича Єременка за їхню участь у транснаціональній організованій злочинності, зокрема у кібер-злочинах», — йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що Секретна служба США висунула обом українцям обвинувачення за 16 статтями, серед яких — змова для вчинення шахрайства з цінними паперами, електронне шахрайство і кібершахрайство.

«Обвинувачення стверджує, що Радченко та Єременко зламали електронну систему збирання, аналізу та пошуку даних (EDGAR) Комісії з цінних паперів і бірж США, і викрали тисячі конфіденційних файлів, які потім незаконно продали, щоб отримати прибуток», — каже Помпео.

Також він уточнив, що нагороду за українців оголосили у межах програми TOCRP, за якою, разом з Програмою Державного департаменту США з винагород за надання інформації про міжнародну наркоторгівлю, до відповідальності притягнули 75 транснаціональних злочинців з моменту започаткування цих програм у 1986 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: