Які свята відзначають 22 липня (іменини, народні прикмети)

203113d

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 22 липня в Україні та світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 22 липня в Україні та світі.

Свята та події 22 липня

День визволення Сєвєродонецька від незаконних збройних формувань
Календарі різних країн: Україна

Подія стала для багатьох жителів цього міста Луганської області справжнім історичним і знаковим моментом. Україна, особливо з часу звільнення від промосковської комуністичної окупації в 1991 році, прагнула до цивілізованого демократичного простору. Кремлівські реваншисти, послідовники комуністичних окупантів, постійно втручаючись у внутрішньополітичні процеси України, намагалися створювати значні перешкоди на цьому шляху. Одна з останніх, на початку 2014 року, їх спроб зупинити українське суспільство, створивши здавалося б нездоланну перешкоду, залучаючи до своїх лав частину продажних місцевих політиків і керівників силових відомств, провалилася. Український народ висловив свою незгоду і наполіг на продовженні руху до імплементації загальнолюдських цінностей, найбільш адекватним носієм яких виступає західна культура. Кремлівські маріонетки злякалися. Деякі з них почали тікати. Інші активно підтримали терористичну агресію, що виникнула з боку Московії в момент цих важких історичних випробувань для України.

Після стрімкої окупації та анексії кримського півострова, терористи почали криваву операцію на сході країни. Сєвєродонецьк, як і багато населених пунктів сходу України, був захоплений підготовленими, організованими і керованими з кремля бандформуваннями, посібниками окупантів, з прямою підтримкою їх з боку російських силових і військових структур. Однак і ця негідна спроба неоголошеної з їх боку війни провалилася. Народ України залишився твердий у своєму рішенні і приступив до визвольних заходів. В руках у терористів - значний військовий потенціал, включаючи старі, але небезпечні ядерні боєголовки. Світова спільнота, відчуваючи значний шок, поспішила на допомогу українському народові, стримуючи агресора економічними санкціями.

22 липня 2014 року Сєвєродонецьк був звільнений від російських банд. З 22 вересня він став тимчасовим адміністративним центром Луганської області.

Читайте також: Львів’ян запрошують на літературні читання на даху з Наталкою Сняданко

22 липня проводять День гамака. Ці липневі заходи у третьої декаді місяця мають щорічний характер.

Хто винайшов гамак?

Це були давні Мая. Вони були розумними людьми. Гамаки були спочатку зіткані з дерева «hammock», родом з Латинської Америки, звідси і назва «гамак». Христофор Колумб привіз їх до Європи.

Гамаки сприяють глибокому сну, діючи дуже лагідно. Деякі компанії (завдяки Фредеріку Тейлору) для своїх співробітників у своєму офісі роблять гамаки прямо на робочому місці.

Що може зробити вас краще, ніж відпочинок і мрійливий сон в гамаку? Гамаки розподіляють вагу тіла рівномірно і воно відчуває найменший тиск, ось чому людина прокидається, відчуваючи себе свіжим і розслабленим кожен раз, коли засинає в гамаку.

У Північній Кароліні (США) ви можете знайти найбільший гамак у світі. Довжиною 12,8 метра - зітканий із більш ніж з 3048 метрів мотузки. Він може тримати до 3628 кг ваги.
Найкрутіші гамаки стоять до 35 000 доларів США, але їх можна зробити просто зі сміття, наприклад, з 500 пластикових пакетів, чим зробити вагомий внесок в екологію.
З подачі кампанії Kickstarter недавно навіть почали робити ванни з гамаків. Коштують вони не дешево, до 50000 $.

Іменини 22 липня

Цього дня іменини святкують: Олександр, Кирило, Костянтин, Болеслав та Марія.

Народні прикмети 22 липня

  • Багато чорниці вродило – зима буде морозною
  • Чорниця ще не дозріла до 22 липня – буде холодна осінь
  • Перший зібраний огірок потрібно обов’язково закопати на городі таємно від сусідів, щоб забезпечити хороший урожай

Гороскоп 22 липня

Овен (21.03 – 20.04)

Енергії вистачить для здійснення найсміливіших професійних планів, головне, щоб ніхто з недоброзичливців не збив ваш позитивний настрій – потрібно уникати спілкування з такими людьми.

Телець (21.04 – 21.05)

Намагайтеся не робити оточенню грубих або, що ще гірше, уїдливих зауважень – це навряд чи сприятиме мирній атмосфері, як на роботі, так і вдома.

Близнята (22.05 – 21.06)

Підказка щодо того, як вчинити в непростій ситуації, може прийти найнесподіванішим чином – найпильнішу увагу потрібно звернути на сон, який насниться цієї ночі.

Рак (22.06 – 22.07)

Не варто спускати оточенню різкі зауваження і двозначні жарти – необхідно дати зрозуміти явним і потенційним кривдникам, що ви можете дати гідну відсіч.

Лев (23.07 – 21.08)

Дратівливість, яка накриє вас в першій половині дня, буде обумовлена не вашим поганим характером, хоча він буде, а впливом місячної доби.

Діва (24.08 – 23.09)

Заспокоїти пристрасті, які вирують в душі, можна, тільки зайнявши чим-небудь і голову, і руки: чому б, наприклад, не затіяти прибирання в будинку під «акомпанемент» аудіокниги?

Терези (24.09 – 23.10)

Вступаючись за людину, яка здається вам несправедливо скривдженою, намагайтеся не стати кривдником для когось іншого: така поведінка буде щонайменше нелогічною.

Скорпіон (24.10 – 22.11)

День категорично не підходить для занять спортом: замість очікуваної користі фізичні вправи не принесуть організму нічого, крім шкоди – є навіть ризик травм.

Стрілець (23.11 – 21.12)

Талан, який буде супроводжувати вас у цей день, в жодному разі не можна упустити: подібний – сприятливий – збіг обставин складається нечасто.

Козоріг (22.12 – 20.01)

Уникнути сварок з оточенням допоможе докладний план справ на день – як робітників, так і домашніх: зосередившись на них, ви вже не знайдете сил і часу для конфліктів.

Водолій (21.01 – 18.02)

Перш ніж підписати важливий договір або контракт, уважно вивчіть його текст – в іншому разі ви можете отримати неприємний сюрприз.

Риби (19.02 – 20.03)

Щоб зберегти гарний настрій, який буде супроводжувати вас від самого ранку, намагайтеся скоротити контакти з людьми, які вас оточують,  – замініть його «спілкуванням»з предметами мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: