На Дніпропетровщині виявили спалах COVID-19 серед священників

IMG_9535
Фото ілюстративне

На Дніпропетровщині 15 священників підхопили коронавірусну хворобу, в районі розпочали епідеміологічне розслідування.

Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської ОДА.

«У період з 17 липня зареєстровано спалах захворювання із 15 випадками серед священнослужителів у п’яти відділеннях релігійної організації. Серед захворілих 6 госпіталізовані, інші перебувають в самоізоляції», — йдеться у повідомленні.

За місцем проживання та місцем проведення богослужінь встановили коло контактних людей. Загалом їх 29, у 9 з них результати на COVID-19 позитивні.

Зараз продовжується процес встановлення кола контактних осіб, проведенні дезінфекції приміщень релігійних організацій.

Керівник обласного лабораторного центру Роман Чуб відзначив, що не виключена можливість подальшого розповсюдження спалаху захворювання серед священнослужителів та прихожан.

«Оскільки тільки по першому захворілому під час богослужінь в містах Дніпро та Петропавлівка за два тижні могли брати участь більше, ніж 2 тисячі осіб», — пояснив чиновник.

Голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник наголосив, що релігійні заходи рекомендовано здійснювати або на відкритому повітрі, або за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв.м.

«Епідеміологічне розслідування та протиепідемічні заходи тривають. На жаль, існує негативний досвід, коли в релігійних організаціях вже виникали спалахи, що приводили до тяжких наслідків та значного розповсюдження хвороби. Тому ми звертаємося до керівників всіх релігійних організацій забезпечити проведення протиепідемічних заходів: використовувати засоби індивідуального захисту, захворілих священнослужителів відсторонити від контактів з оточуючими в рамках процедури самоізоляції, яка є обов’язковою, проводити очищення та поточну дезінфекцію приміщень», — наголосив Олійник.

Нагадаємо, станом на ранок четверга, 23 липня, в Україні 61 тисяча 851 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. За добу зафіксовано 856 нових випадків.

До слова, на виявлення коронавірусу, у Львові почали тестувати священників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: