Реформа ЖКГ у Львові: з балансу ЛКП списали уже 5910 будинків

IMG_3731

Станом на сьогодні з балансу місцевих рад (ЛКП) уже списано 5910 (77,2%) житлових будинків. Натомість із формою управління визначились у 6189 будинках.

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

«Ми продовжуємо списання будинків з балансу місцевих рад. Нагадаю, що загальна кількість будинків, яка підлягала списанню, — 7674. Станом на сьогодні списано 77,2%, це 5910 будинків. Але навіть якщо будинок не списаний з балансу місцевих рад, його мешканці можуть визначатися з формою управління — чи це буде комунальна управлінська компанія, чи самоуправління, чи приватна управлінська компанія, чи ОСББ. Я акцентую на цьому, адже ми списали 5910 будинків, а з формою управління визначилися у 6189 будинках. Тобто станом на сьогодні левова частка мешканців визначилась, хто і як управлятиме їхніми будинками», — розповідає заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, здебільшого львів'яни обирають комунальні управлінські компанії.

«Таку форму управління обрали мешканці 5 460 будинків. Також маємо 422 будинки на самоуправлінні, іще 235 будинків обрали утворення ОСББ. Хочу зазначити, що у Львові є 1,5 тис будинків із формою управління ОСББ. Із них 235 — обрали ОСББ з того часу, як ми почали списувати будинки. Також є 72 будинки, які обрали приватну управлінську компанію», — додала Ірина Маруняк.

Посадовиця також акцентувала, що, відповідно до Закону про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинках і Закону про житлово-комунальні послуги, власниками будинку є його мешканці.

До слова, будинки, які списані з балансу місцевих рад і визначилися з формою управління, можуть брати участь у Програмі співфінансування ремонтних робіт у будинках, що діє з 2019 року. Цьогоріч на її виконання передбачено 52 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: