У мерії Львова погодили виділити майже 10 мільйонів на подолання COVID-19

IMG_8810
фото: Роман Балук

Кошти потрібні на придбання лікарських засобів, реагентів для лабораторій.

Комісія фінансів і планування бюджету Львівської міськради підтримала звернення управління охорони здоров’я щодо  прохання погодити виділення з резервного фонду міського бюджету м. Львова кошти в сумі 4,5 мільйона гривень та 5,3 мільйона гривень для здійснення заходів на запобігання поширенню COVID-19, повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР.

Читайте також: Львів vs коронавірус: статистика станом на 23 липня

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб, кошти потрібні на придбання лікарських засобів, реагентів для лабораторій. Зокрема, левова частка передбачена для лікарні швидкої допомоги, 8-ї і 1-ї лікарні.

«Це ті медичні заклади, які приймають пацієнтів, хворих  на COVID-19. Як ми бачимо, за останній час збільшилась кількість поступлень хворих та є великий розхід ліків та зокрема кисню», - сказав Зуб.

Також члени комісії погодили титульні списки на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів, в яких діти навчаються за новими методиками відповідно до Концепції «Нова українська школа» у м. Львова та на  забезпечення  сучасної та доступної загальної середньої освіти за рахунок субвенції з державного бюджету у м. Львова. На ці потреби скерують 1,7 мільйона гривень і 2,9 мільйона гривень.

Член комісії Валерій Веремчук відзначив, що програма діє уже третій рік, відповідно збільшується кількість комп’ютерної техніки в школах.

«Тому, вважаю, потрібно обов’язково переоснащувати навчальні заклади, тим більш, що держава дає на них субвенції», - додав Веремчук.

Член комісії фінансів Роман Федишин закцентував увагу на підготовці молодшої школи до нового навчального року у форматі он-лайн.

«Ми на минулому засіданні обговорювали питання можливого навчання дітей в он-лайн режимі. Епідемічна ситуація зараз складна, то у зв'язку з цим, чи передбачається підготовка вчителів молодших класів?», - сказав Федишин.

Представниця управління освіти поінформувала про те, що 28 липня заплановані навчання для вчителів початкових класів щодо роботи у дистанційному форматі.

Читайте також: У Міносвіти розповіли, в яких регіонах з 1 вересня діти зможуть піти до школи

Крім цього, за словами члена комісії Валерія  Веремчука комісія погодила 965 тис 200 грн як обов’язкову умову в рамках співфінансування на закупівлю нових ліній роздачі для харчоблоків п’яти львівських шкіл. Загалом, на конкурсній основі подавалось п’ятдесят львівських шкіл. Переможцями стали: СШЗ №29, №99, №90,фіз-мат ліцей та ліцей ім. Пулюя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: