Вболівальникам дозволили відвідувати футбольні матчі в Україні

download
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Незабаром українські фанати футболу зможуть повернутись на трибути в режимі офлайн і брати участь в улюбленій справі, втім з обов'язковим дотриманням карантинних правил.

Асоціація футболу України звернулась з відповідним проханням до Міністерства охорони здоров'я, а у відомстві головний санітарний лікар Віктор Ляшко видав постанову щодо можливості та умов присутності вболівальників на стадіонах.

Під час щоденного брифінгу МОЗ, очільник міністерства Максим Степанов зазначив, що є дозвіл на проведення культурних і спортивних подій, у тому числі — футбольних матчів.

«Дійсно, ми відпрацювали з Українською асоціацією футболу відповідний регламент, у який спосіб це можливо, та ще раз наголошую: виходячи з епідеміологічної ситуації, максимально намагаємось зробити комфортнішим життя українців», - сказав Степанов.

На які матчі допустили глядачів

Допустили глядачів на матчі плей-офф УПЛ за путівку в другий кваліфікаційний раунд Ліги Європи. Перших два матчі відбудуться в суботу, 25 липня. У цих матчах зіграють «Олександрія» – «Маріуполь» та «Колос» – «Дніпро-1». Фінальний поєдинок запланований на 29 липня.

Які вимоги до вболівальників

Постанова, у якій йдеться про можливість українських шанувальників футболу бути присутніми на матчах, видана у середу, 22 липня, та ще не оприлюднена окремим документом на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я.

Зазначається, що вона повторюється з постановою від 3 липня 2020 року, зокрема там чітко зазначені умови проведення схожих заходів і також культурних подій за умови дотримання всіх правил карантинних обмежень.

Сюди належить обов'язкове дотримання соціальної дистанції між вболівальниками на секторах.

Також заповненість не повинна перевищувати 25% трибун, а стадіон, де проводитимуть футбольний матч, має бути забезпечений антисептичними засобами, а при вході повинен відбуватись температурний скринінг відвідувачів: фанатів, у кого температура тіла перевищує 37,2 градусів та які мають ознаки респіраторного захворювання, до перегляду не допускають.

Нагадаємо, у вівторок, 22 липня, в Уряді вирішили продовжити адаптивний карантин до вересня. Місцева влада кожного регіону бере на себе відповідальність щодо регулювання рівнів безпеки та самостійно вирішуватиме, чи посилювати, чи послаблювати обмеження у області, зважаючи на методологію, розробленою МОЗ щодо основних показників, згідно з якими відбуватимуться зміни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: