Які свята відзначають 23 липня (іменини, народні прикмети)

4daccd9604d2d465edc07c81293d168d

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 липня в Україні та світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 липня в Україні та світі.

Свята та події 23 липня

Єгипетська революція 1952 року почалася 23 липня рухом «Вільні офіцери», групою офіцерів армії на чолі з Мухаммадом Нагібом і Гамалем Абдель Насером (останній, до речі, у1964 році був визнаний гідним звання Героя Радянського Союзу із врученням ордена Леніна і медалі «Золота Зірка», не зважаючи на те, що під час Другої світової війни він співпрацював з Третім рейхом).

Революція в Єгипті була спрямована на повалення короля Фарука. Незабаром рух розширив свої політичні амбіції, і було вирішено скасувати конституційну монархію, а разом і всю аристократію Єгипту і Судану, створити республіку, покласти край британському впливу і забезпечити незалежність Судану (раніше він керувався як англо-єгипетський Кондомініум).

Революційний уряд прийняв рішучий націоналістичний, антиімперіалістичний порядок денний.

Звичайно ж ця Революція зіткнулася з безпосередніми загрозами. Вони виходили з боку західних імперських держав, зокрема, від Великобританії, яка окупувала Єгипет у 1882 році, і Франції.

Безперервний стан війни з Ізраїлем також був серйозною проблемою, оскільки «Вільні офіцери» збільшили підтримку Єгиптом палестинців. Ці два питання загострилися кризою 1956 року (Суецький канал). Попри величезні військові втрати, Єгипет розглядав війну як політичну перемогу.

У першій декаді революції почалися великі аграрні реформи та величезні програми індустріалізації, що призвели до безпрецедентного періоду будівництва інфраструктури та урбанізації.

До 1960-х років арабський соціалізм став домінантною темою, перетворивши Єгипет у централізовану планову економіку.

Побоювання контрреволюції, спонсорованої Заходом, внутрішніх релігійних проявів екстремізму, захоплення влади відвертими комуністами та конфлікту з Ізраїлем були названі як причини, що змушують державу Єгипет до серйозних і багаторічних обмежень політичної опозиції та заборони багатопартійної системи.

Щороку 23 липня в країні відзначається Національне свято - річниця Революції.

Іменини 23 липня

  • Православні: Антон, Георгій, Данило, Степан;
  • Католицькі: Аполлінарій, Роман.
  • Поттероманівські: Гаррі Поттер

Народні прикмети 23 липня

  • Багато ряски – рік буде вдалим
  • Вночі 23 липня розпочалася гроза – буде гарна погода
  • Жаби на березі стрибають – прикмета того, що буде гарна погода
  • Якщо 23 липня припадає на п’ятницю або середу, і в цей день гримить грім – значить, риба буде добре ловитися
  • Різкий грім на Антонія – ознака, яка говорить про те, що буде невеликий дощ.
  • Гучний грім – чекай зливи.

Гороскоп 23 липня

Овен (21.03 – 20.04)

День сприятливий для будь-яких активних дій – можна переходити на нове місце роботи, ставати до реалізації нового проєкту і робити генеральне прибирання в будинку.

Телець (21.04 – 21.05)

Поганий настрій, який може накрити з головою вас цього дня, не повинен відбиватися на людях, які вас оточують, – особливо це стосується рідних і близьких.

Близнята (22.05 – 21.06)

Негативні емоції будуть змінюватися позитивними, і це може стати причиною нервового зриву. Щоб подібного не сталося, необхідно стримувати свої почуття, вирівнюючи їхній фон.

Рак (22.06 – 22.07)

Не варто відповідати злом на зло, а різкістю на різкість, до добра це не доведе: спробуйте усміхнутися у відповідь на випад недоброзичливця, і ви побачите, як він щиро здивується.

Лев (23.07 – 21.08)

Не поспішайте вкладати гроші в проєкт, участь у якому вам запропонують гідні довіри люди: насправді вигода від нього може виявитися не такою вже безумовною, як здається на перший погляд.

Діва (24.08 – 23.09)

Небажано кидати розпочату справу на півдорозі – якщо сил для роботи зовсім не залишиться, має сенс взяти невеликий тайм-аут, перепочити, а потім знову взятися за виконання завдання.

Терези (24.09 – 23.10)

У конфлікті між близькими людьми бажано дотримуватися нейтралітету – прийнявши бік когось одного, ви, швидше за все, озлите другого – знову налагодити з ним стосунки буде непросто.

Скорпіон (24.10 – 22.11)

Не варто відкидати критику, яку ви можете почути на свою адресу: важливо не тільки дослухатися до неї, але і зробити з неї правильні конструктивні висновки.

Стрілець (23.11 – 21.12)

Притаманний вам перфекціонізм може перешкодити закінчити розпочатий проєкт: діючи згідно з принципом «краще – ворог хорошого», можна переробляти його до нескінченності.

Козоріг (22.12 – 20.01)

Необдумані слова близької людини можуть стати одкровенням: ви несподівано для себе зрозумієте, як вона насправді до вас ставиться, – швидше за все, відкриття буде приємним.

Водолій (21.01 – 18.02)

Кипучу енергію цього дня необхідно вольовим зусиллям спрямувати на вирішення конкретних завдань, в іншому разі можна зруйнувати все навколо, включаючи стосунки з дорогими вам людьми.

Риби (19.02 – 20.03)

З начальством сьогодні ліпше не сперечатися: бувши в поганому настрої, воно може чіплятися до будь-яких дрібниць, а ви, швидше за все, за словом в кишеню не полізете – стосунки будуть серйозно зіпсовані.

Гороскоп: tsn.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: