Мерія купить квартири мешканцям аварійного будинку на Хімічній

снесія

Депутати Львівської міської ради погодили програму відселення мешканців з аварійного будинку на вул. Хімічній,9.

Нагадаємо, тріщини у будинку з'явились під час прокладання колектора на вул. Замарстинівській. Міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про укріплення фундаментів та фасадів цих будинків. Однак, за словами заступниці міського голови з питань ЖКГ Ірини Маруняк, стан будинку лише погіршився. Зараз мешканці усіх 9 квартир відселені, і місто оплачує оренду житла для них.

«Зараз люди відселені і проживають в орендованих квартирах. Коли ми проводили обстеження будинку майже рік тому, він був в поганому стані. Зараз ситуація ще гірша. Якщо зараз його обстежити, то вартість виведення з аварійного стану буде 11-12 млн грн. Будинок без фундаментів, тріщить. Капітальний ремонт затягнеться на два роки. І весь цей час потрібрно буде платити оренду», – пояснила депутатам заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Цей будинок, звичайно, можна поремонтувати. Але за ці кошти можна купити інше житло на ринку. Ми можемо цей будинок залишити комунальним, бо він у червоних лініях. Паралельно можемо говорити з забудовниками, скільки за цей будинок можна отримати на аукціоні, може хтось захоче це викупити», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, депутати підтримали програму про відселення мешканців вул. Хімічної, 9 з аварійного будинку. Ця програма передбачає, що мерія купить дев’ять нових квартир для мешканців аварійного будинку. На це планується витратити 11 млн грн з бюджету міста. Після придбання житла мають бути укладені договори з власниками (співвласниками) квартир цього будинку.

Сам аварійний будинок планують передати управлінню комунального майна ЛМР і в подальшому продати на аукціоні.

Під час обговорення цього питання депутати попросили знайти відповідального за доведення цього будинку до аварійного стану та притягнути його до відповідальності. Андрій Садовий дав доручення з’ясувати цю інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: