Оновлено меморандум щодо забезпечення учасників бойових дій земельними ділянками

DSC04336-e1595592838560-816x870

Головне управління Держгеокадастру у Львівській області та Рада ветеранів України оновили меморандум про співпрацю.

Про це повідомили в ГУ Держгеокадастру у Львівській області.

Документ переуклали з метою подальшої співпраці, для забезпечення прозорості процесів надання земельних ділянок учасникам бойових дій АТО/ООС та членам сімей загиблих. За результатами зустрічі сформовано перелік земельних ділянок, які можуть бути надані учасникам АТО та ООС.

«Робота із забезпечення виконання взятих на себе державою зобов’язань перед учасниками АТО/ООС, захисниками нашої держави на Сході України, сім’ями загиблих повинна забезпечуватись повністю та прозоро, відповідно до їх потреб. Ми завжди були відкриті для співпраці з усіма громадськими організаціями які представляють інтереси, об’єднують учасників АТО/ООС та співпрацюємо з ними для максимальної допомоги нашим захисникам, в режимі постійного діалогу щодо їх актуальних потреб»,- відзначив Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Робоча зустріч керівництва Головного управління Держгеокадастру у Львівській області з представником Ради ветеранів України щодо виконання меморандуму про співробітництво відбулась  у м.Львові, 22 липня 2020 року. За результатами зустрічі сторонами підписано оновлений меморандум про співробітництво між Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області та Радою ветеранів України щодо забезпечення учасників бойових дій, членів сімей загиблих захисників України, земельними ділянками.

«Відзначу, що Держгеокадастр у Львівській області забезпечив виконання взятих на себе у листопаді минулого року зобов’язань. Проводилась робота і за останніх два місяці, будуть прийняті позитивні рішення щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих. Керівник територіального управління Держгеокадастру у Львівській області, Андрій Кавецький, нас почув, і в результаті ми спільно зможемо подбати про забезпечення наших воїнів обіцяними державою наділами. Відзначу, що при розгляді клопотань працівники Держгеокадастру чітко дотримуються чинного законодавства, і коли пакет документів оформлено належно, то і відмов учасникам АТО немає. Зараз система оновлюється, наразі очікуємо на дооформлення документів, це для нас важливо, бо за ними стоять людські надії, мрії про ведення власного господарства, а в декого навіть задуми про початок власного агробізнесу», – відзначив Павло Циганков,  представник Ради ветеранів України в Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області.

Меморандумом зафіксовано перелік вільних земельних ділянок на території Львівської області (станом на 22 липня 2020 року) загальною площею 1505,5 га, які можуть бути передані учасникам бойових дій, членам сімей загиблих, для ведення садівництва та особистого селянського господарства відповідно до п. 14 ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії  їх соціального захисту».

Довідка

Ознайомитись з переліком пропонованих земельних масивів для надання у власність учасникам АТО, іншою важливою інформацією можна на сайті Держгеокадастру Львівщини, у рубриці «Учасникам АТО».

Нагадуємо, що безоплатна приватизація здійснюється громадянами України, які раніше не скористалися правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: