Посткарантинні робочі будні: як змінились настрої в українських компаніях

Зарплата
Фото ілюстративне. Джерело: problem-net.com

Частина вітчизняних українських компаній планує зберегти заробітні плати працівників такими, як і до карантину, втім інші — переглянуть ці пропозиції.

Про це свідчать результати дослідження  «Делойт» в Україні та Американської торгової палата в Україні щодо заробітних плат у 2020 році.

Половина опитаних компаній планує проводити або вже провела регулярний перегляд заробітних плат без змін, а майже третина (23%) відтермінувала перегляд хоча б для однієї категорії персоналу.

«Частіше за все зменшення відсотку перегляду заробітних плат відбувалося для топменеджерів та працівників офісу, а збільшення відсотку – працівникам виробництва. Переважна більшість респондентів позапланово не підвищувала і не зменшувала рівень заробітних плат», – йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що половина компаній-респондентів, де існує програма короткострокового стимулювання, планує виплачувати бонуси співробітникам без змін.

Читайте також: Як живе бізнес Львова в умовах карантину

Понад 80% компаній розробляють або вже розробили план дій після виходу з карантину і лише 9% ще не займалися його розробкою. Зокрема, в якості посткарантинних дій більшість опитаних організують офісне приміщення для можливості соціального дистанціювання співробітників, посилять заходи безпеки, забезпечать працівників додатковими засобами захисту, а також дозволять працювати з дому.

Водночас 64% компаній планують підтримувати поточну чисельність персоналу і лише 14% опитаних зазначили, що будуть вдаватися до скорочень персоналу в рамках хоча б однієї категорії співробітників.

При цьому, 44% респондентів вважають, що їхня організація буде здатна виконати наявний план діяльності на 2020 рік.

Більша частина (63%) організацій планують або вже провели перегляд цілей на місяць/квартал/рік для персоналу у зв’язку з пандемією та спадом економіки.

Опитування проводили у період з 1 по 19 червня. У ньому взяли участь 22 компанії.

Серед респондентів – майже половина (45%) топменеджерів та HR-директорів, 36% керівників середньої ланки і HR-менеджерів, а також старші HR-фахівці, HR-фахівці та представник фінансової функції.

Станом на липень 2020 року мінімальна заробітна плата становить 4 723 грн в місячному розмірі 28,31 грн в погодинному розмірі.
З 1 липня зріс прожитковий мінімум: тепер на одну людину в місяць він становить 2118 грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: