Тютюнова компанія виплатила державі 460 мільйонів штрафу

65_main

Група компаній «Імперіал Тобакко», в яку входять «Імперіал Тобакко Юкрейн» та «Імперіал Тобакко Продакшн Україна», оплатила накладені Антимонопольним комітетом штрафи на загальну суму майже 460 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Група компаній «Імперіал Тобакко», як і інші фігуранти справи про штраф Антимонопольного комітету на 6,5 мільярда, спробувала оскаржити це рішення АМКУ в суді. Однак 20 липня столичний суд відхилив позов.

В «Імперіал Тобакко» пояснили, що АМКУ, не чекаючи рішення суду першої інстанції, подав до суду заяву про примусове стягнення штрафу та накладення арешту на рахунки компаній.

«Тому ми ухвалили тактичне рішення сплатити штраф АМКУ і письмово повідомили комітет про незгоду з рішенням суду і маємо намір доводити свою правоту в суді. Тим самим позбавили АМКУ юридичних підстав блокувати рахунки компанії», — заявила група «Імперіал Тобакко».

НАгадаємо, Антимонопольний комітет оштрафував компанії-виробників тютюнових виробів «Філіп Морріс», «Джей Ті», «Імперіал Тобакко», «Брітіш Американ Тобакко», «Прилуки», а також реалізатора «Тедис» на загальну суму 6,5 мільярда гривень за узгоджені антиконкурентні дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: