У Львові утилізація органічних відходів буде безкоштовною

IMG_5139

Виконавчий комітет Львівської міської ради встановив нульову ставку на збір органічних відходів для мешканців ОСББ та управляючих компаній.

У мерії вважають, що спонукатиме мешканців до сортування відходів, а також завантажить компостувальну станцію на вул. Пластовій, передає ІА Дивись.Info.

«Ми встановили ціну для юридичних осіб, яка є меншою, щоб була прихильність людей роздільно збирати сміття. Багато структур цією можливістю користується. Майданчик на вул. Пластовій недовантажений і ми можемо приймати більше органіки. А це вигідно. Тому ми до кінця року даємо нульову ставку на органіку для ОСББ, управляючих компаній, будинків кооперативної форми власності, людей, які самоорганізувались, щоб вони були зацікавлені сортувати сміття. Ми бачимо досить якісно організований процес по збору пластику. Компостувальна станція буде розширювати свої можливості. Кожен перевізник має мати окрему машину, яка в окремі години буде приїжджати і забирати органіку. Ми це питання проговорювали з ЛКП „Зелене місто“, адже вони можуть зараз приймати більше органіки, ніж ми завозимо. Важливо увімкнути усіх, щоб була динаміка», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте нас в Telegramперевірені факти, тільки важливе

При цьому він уточнив, що утилізація органіки буде безкоштовною до кінця року.

«Від початку року на вул. Пластовій працює компостувальна станція. Маємо можливість переробляти великі об'єми органічних відходів. У рамках пілотного проєкту всі ОСББ, управляючі компанії та власники приватних помешкань позбавлені плати за вивіз відсортованої органіки. 5 ОСББ вже приєднались», - додав Андрій Садовий.

Щоб стати учасником проєкту, потрібно звернутися до ЛКП «Зелене місто» за номером телефону: +380 (67) 352 27 27.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: