Шмигаль анонсував ліквідацію ДФС до кінця 2020 року

59_main
Фото: відкриі джерела (ілюстративне)

Уряд ліквідує Державну фіскальну службу (ДФС) до кінця поточного року. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, скасування ДФС є фактично умовою для другого траншу макрофінансової допомоги для України.

Про це він сказав в ході візиту до Брюсселя, пише "РБК-Україна".

"Це один з маячків для другого траншу. Це фактично умова для другого траншу. До кінця року ми повинні затвердити концепцію реформування державної податкової служби", - заявив прем'єр.

Він пояснив, що є однією з умов отримання другого траншу в рамках п'ятої програми надання Україні макрофінансової допомоги.

"Наша ідеологія, це має бути інтелектуальний орган. Не силовим, а інтелектуальним. Тобто, орган, який буде мати доступ до баз даних, ресурсів, який буде інтелектуально шукати фінансові порушення, викривати їх і передавати їх у відповідний орган", - зазначив Шмигаль.

За повідомленням УНІАН, 23 липня 2020 року, було підписано Меморандум та Кредитну угоду з Єврокомісією в межах робочого візиту до Брюсселя прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля разом із міністром фінансів Сергієм Марченком та очільником НБУ Кирилом Шевченком.

«Дякую європейським партнерам за рішучу підтримку нашої країни. Це важливий крок, що підтримає макрофінансову стабільність держави та що спрямований на забезпечення добробуту українських громадян», - наголосив Шмигаль.

За словами Шмигаля, 1,2 млрд євро для України — це найбільший транш Єврокомісії в межах "виняткової" програми макрофінансової допомоги, яка передбачена для 10 країн та спрямована на подолання негативних наслідків пандемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: