У Фонді боротьби з COVID-19 майже закінчилися гроші

dreamstime_s_37282456
Фото: відкриі джерела (ілюстративне)

З 64,7 млрд грн у Фонду по боротьбі з коронавірусом залишилося 3,2 млрд грн, або 5% від усіх коштів.

Міністерство охорони здоров'я отримало 8,3 млрд грн. З них 100 млн грн направили на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень, 2,9 млрд грн - на закупівлю лабораторного обладнання та витратних матеріалів для проведення ПЛР тестів, 5,3 млрд грн - на закупівлю обладнання для приймальних відділень, інформує видання Газета.

7,9 млрд грн виділили Мінекономіки. Ці гроші Фонд державного соцстрахування спрямував на фінансову допомогу з безробіття. Мінсоцполітики отримало близько 4 млрд грн для надання допомоги на дітей ФОПам, страхових виплат.

Міністерство внутрішніх справ отримало 2,7 млрд грн для надання доплати до зарплат військовослужбовцям. Міністерству розвитку громад та територій виділили 1,6 млрд грн. 1 млрд грн отримало Міністерство культури.

Міністерству молоді та спорту виділили 475 млн грн, Міністерству освіти і науки - 52,5 млн грн. Гроші направили на повернення коштів, які сплатили випускники за пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

Державне управління справами отримало 41 млн грн, Мін'юст - 23,7 млн грн.

Найбільше грошей - 35 млрд грн отримало Міністерство інфраструктури. Гроші виділили на будівництво, реконструкції, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування, повідомив Мінфін на запит StateWatch.

Таким чином, тільки 16% коштів з фонду направили на покращення медичної інфраструктури. Водночас на будівництво доріг пішло 57% бюджету фонду.

24 канал нагадує, що депутати Верховної Ради 13 квітня схвалили зміни до державного бюджету на 2020 рік, які передбачили створення Фонду для боротьби з COVID-19.

"Фонд боротьби з COVID-19 — це наш важіль для підтримки людей під час пандемії. Після ухвалення змін до бюджету Верховною Радою та підписання закону Президентом, Уряд сьогодні на засіданні встановив прозорий порядок використання коштів Фонду. Наші пріоритети відомі: закупівля медичних товарів, робіт і послуг, доплати медикам та працівникам критичної інфраструктури, підтримка пенсіонерів. Тобто, з Фонду фінансуватимуться першочергові заходи, що необхідні для подолання пандемії", - зауважив тоді прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: