Нафта дешевшає через зростання захворюваності СOVID-19

630_360_1451950097-2210

Ціни на нафту знизилися на тлі зростання випадків захворювань коронавірусом і посилення напруженості у відносинах між США і Китаєм. Через це інвестори сфокусувалися на безпечних активах.

Про це пише enkorr.

зазначається, що вартість бареля жовтневої нафти Brent в понеділок, 27 липня, до 8:50 за Києвом склала $43,73 (-0,11%).

Барель вересневої нафти WTI торгувався по $41,25 (-0,10%).

Падіння цін на нафту позначається на фінансових ринках в Азії на тлі побоювань загострення напруженості між США і Китаєм після закриття консульств в Х'юстоні і Ченду. Кількість випадків зараження коронавірусом в усьому світі, тим часом, перевищила 16 млн.

Тим не менше, за підсумками липня Brent показала зростання четвертий місяць поспіль. Нафта марки WTI дорожчає третій місяць поспіль. Цьому сприяє безпрецедентне скорочення поставок з боку ОПЕК та її союзників, включаючи Росію, а також падіння видобутку в Сполучених Штатах.

Попит на нафту дещо покращився в порівнянні з II кварталом, підтримуючи ціни, хоча процес відновлення нерівномірний, оскільки поновлення блокувань у Сполучених Штатах та інших частинах світу знову обмежує споживання.

Читайте також: Що відбувається з цінами на нафту і як це позначиться на Україні

«Учасники ринку, схоже, турбуються відносно того, щоб зайняти правильну позицію на ринку, при цьому велика невизначеність все ще затьмарює перспективи, коли справа доходить до попиту», — відзначають аналітики ING.

Інвестори також стежать за штормом Ханна, який обрушився на узбережжя Техасу в минулі вихідні. Однак, наприкінці минулого тижня виробники і переробники нафти і газу заявили, що не очікують, що шторм вплине на діяльність.

Кількість діючих нафтових вишок у США зросла минулого тижня вперше з березня, показали дані Baker Hughes. Це є ознакою того, що спад нафтовидобутку в США досяг дна.

«Хоча ми вважаємо, що бурова активність досягла дна, ми не очікуємо її швидкого відновлення при поточних рівнях цін виробництва найближчим часом», — відзначають в ING.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 27 липня, в світі коронавірусну хворобу COVID-19 підхопило 16262481 осіб. За добу захворіли 166759 людей.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: