Що варто знати про нову формулу оплати комуналки

газ5

З 1 серпня 2020 року в Україні запускають ринок газу для населення. Так, кожен споживач зможе змінювати постачальника в будь-який момент, а тарифи відрізнятимуться залежно від компанії.

Про це пише OBOZREVATEL.

Відповідні нововведення мали набути чинності ще кілька років тому, проте їх переносили аж до поточного року.

Що варто знати

  • Тариф на газ регулярно змінюватиметься, а взимку він різко підскочить;
  • Регулювати вартість блакитного палива ніхто не буде. Єдине – якщо постачальник скористається відсутністю альтернативи й вирішить суттєво завищити ціни, можна буде поскаржитися в Антимонопольний комітет. У будь-якому іншому разі ні Нацкомісія з енергетики і комунальних послуг, ні Кабмін втручатися не будуть. Мовляв, ціни регулюватиме ринок.

З 2015-го українці можуть змінювати постачальника газу. Роблять це нечасто, а сама процедура заплутана. Раніше вона могла займати більш ніж три місяці, потім правила спростили, а зараз усю процедуру звели до однієї дії – потрібно надіслати повідомлення. Не обов’язково навіть погашати борги перед минулим постачальником, щоб укласти договір із новим.

Ціни на газ по всій країні будуть різними, українцям запропонують окремі тарифні плани. «Нафтогаз» із першого серпня більше не зобов’язаний продавати блакитне паливо для населення за встановленою Кабміном ціною. Тепер тарифи залежатимуть від постачальників і умов на ринку.

Зазначається, що з початком опалювального сезону газ різко дорожчатиме- так відбувається завжди.Окрім цього, відтепер чиновники більше не зможуть впливати на тарифи.

Нагадаємо, ціна на газ для населення зросла на 7% у липні — до 2,30 гривень за кубометр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: