У Львові можна скористатися онлайн-ресурсом для вирішення кримінальних справ

суд6
Фото ілюстративне

Нещодавно в Україні запрацював онлайн-ресурс rj.org.ua, який інформує про альтернативний судовому мирний спосіб вирішення кримінальних справ – медіацію між потерпілим і правопорушником (медіацію у кримінальних справах).

Про це повідомляють у пресслужбі ГО «Інституту миру і порозуміння».

Скористатися цією послугою вже мають можливість жителі шести пілотних регіонів України, зокрема і мешканці Львівської області.

Послуга є конфіденційною і безкоштовною, оскільки відбувається в рамках проєкту «Впровадження відновного правосуддя в Україні», що реалізується ГО «Інститут миру і порозуміння» (ІМіП) у партнерстві з Верховним Судом України та за підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF).

Як відомо, у багатьох державах медіація застосовується найчастіше з-поміж альтернативних способів вирішення спорів. А 15 липня цього року проєкт закону України «Про медіацію» (№ 3504 від 19 травня 2020 року) прийнято Верховною Радою України у першому читанні за основу відповідно до рекомендації Комітету з питань правової політики. Цим законом в Україні на законодавчому рівні передбачається закріплення інституту медіації як механізму досудового й позасудового вирішення спорів – сімейних, ділових та кримінальних.

Детальніше про переваги медіації у порівнянні з традиційним судовим вирішенням справи, а також про можливості для сторін конфлікту - на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: