У одному з районів Варшави відкрили нове Посольство України

polshcha
Фото ілюстративне, з вільних джерел

У одному із районів Варшави — Мотокові — в понеділок, 27 липня, офіційно відкрили нове приміщення Посольства України в Республіці Польща, ремонтні роботи стартували ще в 2011 році, втім через фінансову нестабільність завершити вдалось тільки зараз.

Про це повідомили в пресслужбі МЗС України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що нова будівля стане символом України, що розвивається та не стоїть на місці.

Спершу роботу в Посольстві розпочне роботу консульський відділ.

«Прагнемо і працюємо також над тим, щоб нова будівля стала своєрідним культурно-інформаційним осередком та додатковим майданчиком для проведення заходів, зустрічей представників української громади та бізнесу», — додав Кулеба.

Нагадаємо, нерухомість на вул. А.Мальчевського, 17 у Варшаві, в якій нині розташувалося нове приміщення посольства, Україна придбала ще у 2011 році. У січні 2012 року розпочалися ремонтні роботи, але вже у квітні 2013 року їх довелося призупинити через брак фінансування.

У вересні 2019 року будівництво відновилося. А вже у травні цього року польська сторона надала офіційний дозвіл на введення будівлі в експлуатацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: