В Україні з'явилась нова авіакомпанія

авіа
Фото ілюстративне

На українському ринку зареєстрували нову авіакомпанію Bees Airline, офіційним власником якої значиться Сергій Смирний. При цьому, за деякими даними, компанія належить Tez Tour.

Про це повідомляє The Page з посиланням на джерела, пов’язані з авіаринком.

«Bees Airline ще в лютому збиралася заявити про себе, проте ситуація з карантином завадила цьому», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що за турфірмою спочатку стояв російський капітал. На даному етапі це франчайзингова мережа, якою в Україні володіє Сергій Буртін, брат співвласника Tez Tour Олександра Буртіна.

До того ж стало відомо, що компанія хоче обзавестися кількома літаками, які раніше були в лізингу МАУ, а через карантин повернулися до власників. За словами директора Friendly Avia Support Олександра Ланецького, Bees Airlines збирається взяти два Boeing 737 800.

Ланецький пояснив, наскільки доцільно відкривати нову авіакомпанію в умовах карантину. За його словами, раніше на один літак претендували троє-четверо охочих, а зараз складно знайти покупців або орендарів, проте легко знайти пілотів, багато з яких залишилися без роботи.

Що стосується фінансової складової, зараз дешевше відкрити компанію, але питання в тому, як скоро бізнес окупиться.

«Можливо, компанія піде шляхом SkyUp і буде возити чартери для туристичної фірми», – розповів Ланецький.

Передбачається, що Bees Airline може бути пов’язана і зі звільненням в. о. гендиректора SkyUp Євгена Хайнацького. За інформацією джерела, його звільнили через участь в організації роботи іншої компанії.

Нагадаємо, тиждень тому SkyUp Airlines повідомила про зміну керівництва: Євгена Хайнацького, який очолював авіакомпанію з моменту її заснування, замінив генеральний директор Join UP Дмитро Сероухов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: