Володимир Чорнобай привіз до Львова виставку експериментального мистецтва (фото)

чорнобай (24)

У вівторок, 28 липня, у Львові, в Національному музеї ім. А. Шептицького відкрилася виставка робіт тернополянина Володимира Чорнобая «Органічні структури».

Про це передає кореспондент ІА Дивись.інфо.

За словами митця, у творах експозиції він намагався наслідувати природне та доповнити явне, скомбінувати органічне з неорганічним. Як у прямому, так і в метафоричному розуміннях.

«Виставка – продовження довготривалого проекту органічних структур, який тягнеться ще з 2004-2005 років. Спочатку він був реалізований у чорно-білих графіках. Потім перейшов у шовкографію. Виникали розгалуження: павучки, жаби роз’їхані. Також на виставці є кілька робіт з 2010 року», - розповідає Володимир Чорнобай.

За тло митець обрав незвичний для такої справи матеріал - картон.

«Картон – це матеріал пакування. Продуктів, побутової техніки чи то інших речей. І це надихає на певні міркування.

Коли я починав «Органічні структури», не думав про експозиції. Але потім постало питання: як це показати? У себе в Тернополі я робив виставку минулого року, то для виставки доводилося купувати фанеру і на її базі розміщувати роботу. Тобто виходило, що експозиційно з’являється ще один матеріал. Тут мені більше подобається, бо робота є окремим мистецьким об’єктом.

Для мене це важливо. Деякі речі я підкреслюю сірниковими коробками. Вони ділять експозицію. Крім того, сірникові коробки – це ніби покинуте житло. Всередині сірники – це наше спалене життя.

Якщо цю річ повісити на стіну, то вона буде картиною. Але якщо її експонувати у просторі, це буде конструкція. Вона складається. Такої форми є іконки: людина розклала, помолилася і пішла собі далі. Я обрав такий спосіб представлення ідеї своєї думки», - пояснює художник.

В Національному музеї ім. А. Шептицького представлено 73 роботи Володимира Чорнобая. Оглянути експозицію можна до 23 серпня 2020 року.

Довідка

Володимир Чорнобай працює в царинах монументального та станкового малярства, займається класичним вітражем. Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок (з 1984). Автор численних персональних виставок. Твори художника зберігаються у понад 25 колекціях музеїв і галерей України, Словаччини, Польщі, Іспанії, Німеччини і США та інших країн.

ФОТО Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: