Бойовики раз порушили режим припинення вогню, втрат немає — штаб

війна

Станом на 17.00 годину середи, 29 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил не було жодного загиблого чи пораненого військовослужбовця ЗСУ з моменту повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

Про це повідомили в пресслужбі штабу операції Об'єднаних сил.

За поточну добу зафіксовано один постріл з підствольного гранатомету з боку противника. Цей факт мав місце поблизу населеного пункту Новолуганське. Постріл був не прицільним, тому українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат, внаслідок ворожого пострілу, немає, а ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою.

У Штабі ООС також зазначають, що крім захисту України від ворога, Об’єднані сили активно долучаються до відновлення та розбудови визволених населених пунктів Донбасу. Зокрема, сьогодні офіцерами цивільно-військового співробітництва доставлено та передано благодійну допомогу від волонтерів дитячому дошкільному закладу та малозабезпеченим сім’ям Чермалика, що на Приазов’ї.

Також військовослужбовці Об’єднаних сил взяли участь у підготовці меморіалу Воїнам АТО до Дня визволення Авдіївки. Варто зазначити, що діти прифронтової Авдіївки власноруч виготовили оберіги і подарували їх захисникам України із вдячністю за нормальне життя, яке повернули місту після звільнення від окупантів.

За минулу добу вівторка, 28 липня, збройні формування Російської Федерації одного разу порушили режим припинення вогню. Противник здійснив провокативний постріл з підствольного гранатомету біля населеного пункту Шуми. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат, внаслідок ворожого обстрілу, не було.

Нагадаємо, в понеділок, 27 липня, у зоні бойових дій на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню, втім бойовики зі сторони загарбників, уже кілька разів порушили перемир’я. Унаслідок цього, у Львові, Києві та інших містах відбулися акції, спричинені початком чергового «режиму тиші» на Донбасі, що стало забороною українським військовим відповідати на атаки та обстріли бойовиків на Донбасі через запроваджений сьогодні вночі черговий «режим повного припинення вогню».

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: