Львівська ОДА створює управління охорони об’єктів культурної спадщини області

IMG_7783

Для кращого збереження культурних пам'яток області, Львівська ОДА створює управління охорони об’єктів культурної спадщини області.

Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Максим Козицький, передає пресслужба відомства.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Новий пам'яткоохоронний орган створять у складі Департаменту архітектури та розвитку містобудування. Він займатиметься моніторингом, виявленням та обліком пам'яток, їх охороною та збереженням, реалізацією обласних та державних програм. Також це управління має пильнувати за дотриманням пам’яткоохоронного законодавства, співпрацювати з іншими органами влади та службами задля якнайефективнішого збереження спадщини на Львівщині.

Читайте також: У Львові відновили історичні «двері-ковбойки» на вулиці Поповича (фото)

На Львівщині лише офіційно є понад 8,5 тисяч пам’яток архітектури. У різний час ними вже опікувалося управління охорони культурної спадщини у Львівській ОДА. Кілька років тому його черговий раз ліквідували, залишивши однойменний відділ у складі департаменту архітектури. Про відновлення окремого органу, який опікуватиметься пам’ятками області, йдеться вже кілька місяців.

Найближчим часом у ЛОДА сподіваються оголосити відповідні конкурси та сформувати команду нового управління. А згодом - і публічно презентувати його команду, стратегію та найближчі плани.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: