Олександр Ройтбурд представив у Львові «Хроніки чумного року» (фото)

IMG_5230

Сьогодні, 29 липня у відновлених виставкових залах Львівської галереї мистецтв відкрилась виставка Олександра Ройтбурда «Хроніки чумного року»

Олександр Ройтбурд - відомий український живописець, куратор, зараз очолює Одеський художній музей. В історію українського сучасного мистецтва О. Ройтбурд увійшов ще наприкінці 1980-х як лідер одеського середовища «нової хвилі».

За його ініціативою відбулися десятки мистецьких симпозіумів, конференцій та пленерів сучасного мистецтва в Одесі. Ройтбурд — перший директор Центру сучасного мистецтва Сороса в Одесі.

Стилістику та образну мову більшості його творів відносять до явища пост-модерної культури. У своїх задумах Олександр Ройтбурд часто маніпулює сюжетами класичного мистецтва, цитує шедеври заради їхньої відкритості в інші часові виміри.

Виставка «Хроніки чумного року» це інтелектуальна рефлексія художника на геополітичні та соціально-культурні обставини в Україні. Ройтбурд особливо цікавий для справжніх інтелектуалів, бо трансформував у своїй творчості рефлексію на різні покоління українських демагогів, псевдопатріотів та циніків. Художник має активну громадську позицію щодо «маргіналізації культури».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: