Уряд вирішив погасити заборгованість із виплати субсидій та пільг

2209310-960c72024d2d34ebd08a7fa202812326
Зображення ілюстративне

У вітчизняному Кабміні визначили порядок погашення заборгованості бюджету з виплат за житлові субсидії на сплату комунальних послуг. Борги, які мають погасити, утворились станом на початок 2020 року. 

Постанову «Питання погашення заборгованості за надані пільги та житлові субсидії населенню схвалено на засіданні уряду в середу, 29 липня, передає Finance.ua.

Згідно з інформацією у пояснювальній записці до проєкту, до 2020 року пільги та субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг надавалися виконавцями послуг шляхом зменшення плати за послуги з подальшим відшкодуванням відповідних витрат за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

У зв’язку зі змінами у законодавстві в 2020 році пільги та житлові субсидії надаються громадянам у грошовій формі та фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, головним розпорядником яких визначено Міністерство соціальної політики України.

Однак у державному бюджеті України на 2020 рік немає окремої бюджетної програми для погашення зареєстрованої в органах Казначейства кредиторської заборгованості за надані населенню житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг, що залишилася непогашеною станом на 1 січня 2020 року.

«Проектом акта передбачено запровадження механізму погашення перед виконавцями житлово-комунальних послуг заборгованості місцевих бюджетів за пільгами та житловими субсидіями за рахунок коштів бюджетної програми «Виплата пільг і житлових субсидій громадянам», – йдеться в документі.

Читайте також: Визначені міста України з найвищою вартістю послуг ЖКГ

Нагадаємо, з листопада 2019 року українці отримують квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій. Також уряд взяв до уваги той факт, що через карантин у більшості українських родин стане нестабільне фінансове становище, відтак планує спростити процес отримання субсидій для таких українців.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: