Мінфін подасть проєкт держбюджету-2021 на початку вересня

Гроші
Фото ілюстративне

Міністерство фінансів готує проєкт держбюджету на 2021 рік на основі затвердженого урядом оновленого макропрогнозу і на початку вересня подасть документ на розгляд Кабміну.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну в фейсбуці.

«Мінфін — у процесі підготовки проекту держбюджету на 2021 рік на основі затвердженого урядом оновленого макропрогнозу. Зараз йде підготовка листа головних розпорядників для формування бюджетних запитів.

Далі буде їх оброблення та проведення погоджувальних нарад. І на початку вересня, як і прописано в Бюджетному кодексі, Мінфін представить на розгляд КМУ проект держбюджету на 2021 рік», — йдеться в повідомленні.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, проєкт держбюджету на 2021 рік повинен бути реалістичним.

«Наприклад, за нинішнього бюджету — у нас з травня 100% виконання бюджетного розпису за доходами, перевиконання у червні. І ось вже кінець липня — ми також очікуємо перевиконання доходів загального фонду держбюджету на понад 4 млрд грн.

Проєкт бюджету 2021 року матиме стимулювальний характер для економіки. Вже в 4 кварталі цього року ми очікуємо поступового відновлення економіки. у 2021 році також очікується пожвавлення економічної динаміки », — зазначив Марченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: