На Львівщині працівники психлікарні хочуть перекрити міжнародну трасу

заклад

Працівники психлікарні «Заклад», що на Миколаївщині, оголосили про намір влаштувати страйк. Кажуть, що планують перекрити дорогу Київ-Чоп. Таким чином хочуть звернути увагу влади на свої проблеми, вони з травня не отримують заробітної плати.

Про це повідомляють на сайті Миколаївські Вісті.

«Ситуація у психіатричній лікарні Заклад потребує нагального втручання влади обласного та центрального рівня. Працівники медичної установи доведені до відчаю та офіційно заявили про страйк з перекриттям міжнародної траси Киї-Чоп вже 3 серпня. Причина таких радикальних дій – це невиплати заробітної платні, починаючи з місяця травня».

Керівник психіатричної лікарні «Заклад» Юрій Шипов зауважив: «працівники лікарні самоорганізувались, бо доведені до відчаю через недофінансування з боку НСЗУ, яка у тарифікації покриття витрат праці медичного персоналу не врахувала багатьох факторів і як наслідок ми отримали недофінансування по заробітній платні. Хочу зауважити, що є висновок інспекції Держпраці, яка контролює питання своєчасної виплати заробітної платні, і в ньому зазначено, що така заборгованість виникла не з вини адміністрації психіатричної лікарні «Заклад». Проблема у прорахунках медичної реформи щодо потреб психіатричної галузі.

Люди втомлені від обіцянок. Багато хто з працівників працюють тут сім’ями та не мають просто за що жити. Люди не хочуть чекати до середини вересня та очікувати дофінансування. Працівники налаштовані рішуче».

Ірина Шабатура, представник страйкового комітету каже, що працівники доведені до відчаю та хочуть лише привернути увагу обласної влади до своєї проблеми.

«Почуйте нас! Нам немає за що жити! Люди з травня місяця не отримують заробітну платню. Ми не просимо чогось неможливого. Ми хочемо лише отримати свої чесно зароблені кошти, і мати можливість жити далі та працювати. Ми писали різноманітні звернення до обласної влади, але реакції, наразі, так і немає. Ми не хочемо створювати незручності іншим людям. Але ми не бачимо іншого шляху, щоб привернути до нас увагу. У травні місяці до нашої установи приїжджало багато ЗМІ і всі писали про складність ситуації, але реакції все одно немає. Люди почали звільнятись».

Юрій Шипов також зауважив, що в лікарні знову постала загроза відсутності харчів та медикаментів. Пацієнтів установи рятують лише благодійники.

«Якщо б не благодійники, то у нас тут був би просто повний завал. Завдяки їм ми маємо благодійні харчі і з них ми можемо годувати пацієнтів. Деякі підприємці кредитують продуктами. По медикаментах так само. Великі медичні гуртівні дають нам ліки в борг в рахунок майбутнього покриття витрат з дофінансування, яке нам обіцяно».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: