Допоміжні репродуктивні технології: ЕКЗ та ІКСІ

image1

Вагітність — це процес, який настає в результаті сукупності великої кількості факторів.

І далеко не завжди здорові за основними обстеженнями люди можуть без проблем стати батьками. Тільки докладні аналізи, УЗД і консультації у лікарів показують, що є якась проблема. А нерідко вона очевидна, але неможливо зрозуміти, в чому криється причина.

Як би не було, тема безпліддя дуже актуальна для багатьох пар. І для її вирішення розроблені різні методи лікування, а при їх неефективності – штучне запліднення. Зараз на слуху знаходяться такі абревіатури, як ЕКЗ та ІКСІ. Детальніше почитати про них можна на сторінці sana-med.com.ua/ru/icsi — це майданчик «Клініки професора Феськова». На ній ви знайдете не тільки інформацію про послуги та їхні ціни, але і корисні пояснення, що стосуються складних речей на тему безпліддя.

Що таке ЕКЗ?

Екстракорпоральне запліднення — це метод, при якому дозріла яйцеклітина забирається з тіла майбутньої матері та з'єднується зі сперматозоїдом в лабораторних умовах. Далі відбувається розвиток ембріона і через 3-5 днів він (а зазвичай їх два-три) пересаджується в матку. Тобто той процес, який зазвичай відбувається природним шляхом через статевий контакт (саме зачаття), при такій схемі виноситься «в пробірку» (in vitro).

У чому переваги методу

Оскільки найважливіший процес контролюється лабораторно, є можливість відібрати здорові яйцеклітини та такі ж здорові сперматозоїди, тим самим забезпечити гарантоване запліднення. Можна працювати з великою кількістю яйцеклітин. Якщо в природному циклі їх 1-2, то при стимуляції гормонами їх кількість значно збільшується – в результаті після підсаджування можна зберегти інші ембріони для чергової спроби.

Чи забезпечує він вагітність на 100%

Ні, такої гарантії немає. Після пересадки ембріонів в матку вони повинні ще прижитися, щоби настала вагітність. І це відбувається в 30-40% випадків при першій спробі. Все залежить від стану жінки, її здоров'я, маси інших факторів. Але не варто боятися таких цифр: та ж «Клініка професора Феськова» пропонує клієнтам програму «Гарантоване ЕКЗ» з нескінченною кількістю спроб. А це означає, що вагітність все одно настане — просто важко сказати, скільки спроб буде потрібно.

Що таке ІКСІ?

Це протокол у рамках ЕКЗ, який необхідний в разі, коли проблема безпліддя на стороні чоловіка або потрібно значно підвищити шанси для пацієнтки старше 35 років.

ІКСІ передбачає не просто забір сперми, а її ретельну підготовку. В такому випадку фахівці знаходять здорові, хороші за показниками сперматозоїди та підсаджують їх безпосередньо в саму яйцеклітину, точно контролюючи процес. Навіть при малій кількості хороших сперматозоїдів цей метод добре працює, тому що на одну яйцеклітину потрібен всього один екземпляр.

В іншому робота ведеться за тією ж схемою — відбувається запліднення в пробірці та підсаджування ембріонів майбутній мамі через кілька днів після початку їх розвитку.

Популярність цих допоміжних технологій обумовлюється їх успішністю. Вони допомогли сотням тисяч сімей в різних країнах стати щасливими батьками.

* промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: