Міністерство охорони здоров'я внесло в документ неіснуючі країни

карта

Міністерство охорони здоров'я України додало до свого переліку країн «червоної» і «зеленої» карантинних зон неіснуючі країни. У назві однієї з країн зробили помилку, ще кілька є спірними територіями, невизнаними офіційним Києвом державами або муніципалітетами інших країн.

Міністерство охорони здоров'я України додало до свого переліку країн «червоної» і «зеленої» карантинних зон неіснуючі країни. У назві однієї з країн зробили помилку, ще кілька є спірними територіями, невизнаними офіційним Києвом державами або муніципалітетами інших країн, - йдеться на «Європейській правді».

Так, у переліку країн «червоної» і «зеленої» зон за 28 липня МОЗ вказало 214 країн, а не 193, які визнаються на рівні ООН. Серед них, зокрема, окремо вказані Гонконг і Тайвань, які офіційна Україна вважає частиною Китаю.

Вибірково вказали заморські території Великої Британії, Нідерландів та Франції, які де-факто не мають статусу незалежних держав.

У назві однієї з них зробили помилку – назвали Острови Теркс і Кайкос «Турки і Кайкос». У переліку присутня «Західна Сахара», яка має статус спірної території – навіть не країни чи держави.

Однією з країн/держав у документах міністерства значиться китайська провінція Тайвань. Також окремою країною у МОЗ вважають Гонконг. Кот-д’Івуар назвали «Берегом Слонової Кістки», хоча ця назва країни не використовується із середини 1980-х років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: