дивись.info

Померла Оксана Вороніна: біографія та фільмографія актриси

Померла Оксана Вороніна: біографія та фільмографія актриси

Українська актриса театру і кіно Оксана Вороніна померла у віці 51 року

Смерть наступила 30 липня. Прощання з артисткою відбудеться 1 серпня в Києві. Причина смерті Оксани Вороніної поки не розкривається.

Актриса найбільш відома за роллю в серіалі «Фортечна». Також знімалася у фільмах «У неділю рано зілля копала» і «Тільки не відпускай мене».

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Біографія Оксани Вороніної

Оксана Вороніна народилася 11 листопада 1967 року у місті Путивль Сумської області. У 1990 році закінчила Київський інститут театрального мистецтва ім. І. К. Карпенка-Карого.

У 1990–2000 роках Вороніна працювала у Белгородському державному академічному театрі імені М.С. Щепкіна. З 2001 року й по теперішній час була актрисою київського театру російської драми імені Лесі Українки.

Фільмографія

  • 2019 — У неділю зранку зілля копала — Інесса Павлівна, мати Максима
  • 2019 — Кріпосна — мама Афанасія
  • 2018 — Ніщо не трапляється двічі — епізод
  • 2018 — Краса вимагає жертв — Олена Станіславівна
  • 2017 — Що робить твоя дружина? — колишня дружина Волкова
  • 2016 — Підкидьки — декан
  • 2016 — Поганий хороший коп — Лариса Шікунова
  • 2016 — Забудь і згадай — покоївка
  • 2016 — Громадянин Ніхто — домробітниця Вержбицьких (немає в титрах)
  • 2016 — 40+, або Геометрія почуттів — редакторка
  • 2015 — Офіцерські дружини — медсестра на етапі
  • 2015 — Закохані жінки — мати Арсенія
  • 2014 — Я буду чекати тебе завжди — епізод
  • 2014 — Тільки не відпускай мене — Валентина Михайлівна Конопльова, мати Наташі
  • 2014 — Лабіринти долі — Марія Коршунова (немає в титрах)
  • 2014 — Спека (короткометражний)
  • 2014 — Гордіїв вузол — Ірина Олексіївна, мати Колі, вчителька математики
  • 2014 — Братські узи — Алла Львівна Калініна, старша медсестра
  • 2013 — Вбити двічі — Люба Смирнова, зечка
  • 2012 — Жіночий лікар — Марія Петрівна Прохорова (у 5-й серії «Хочу сина»)
  • 2012 — Повернення Мухтара-8 — Ольга (у 14-й серії «Гіпотеза»)
  • 2012 — Закохані в Київ (кіноальманах; фільм «Рука»)
  • 2011 — Повернення Мухтара-7 (у 12-й серії «Шкода, що собаки не носять шкарпетки» — сусідка Куликова; у 17-й серії «Макет» — Славкіна)
  • 2009 — Закон і порядок: Відділ оперативних розслідувань-3 (у фільмі 2 «Хлопчик-убивця») — епізод
  • 2008 — Владика Андрей — Зося
  • 2007 — Іван Подушкін. Джентльмен розшуку-2 — декан факультету (у фільмі 2 «Алі-Баба і 40 розбійниць»)
  • 2006 — Хто у домі господар? — Василіса (у 70-й серії «Повний банзай!»)
  • 2004 — Між першою і другою
  • 2003 — Таємний знак-2. Повернення господаря — епізод
  • 2003 — Леді Мер — епізод
  • 2001 — Слід перевертня — епізод
  • 1984 — Прелюдія долі — Ніна
  • 1972 — Некалендарний матч

Ролі в театрі

Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки

  • Гість на балу — «В полоні пристрастей (Камінний господар)»;
  • Світлана Маргарітовна — «Догори ногами!!!»;
  • Герцогиня — «Дон Кіхот. 1938 рік»;
  • Медсестра Анжеліка — «Квартет»;
  • Снігова Королева — «Новорічні сюрпризи»;
  • Гість, Наречена Фантома — «Ревізор»;
  • Флоренс — «Дивна місіс Севідж»;
  • «Трохи мерехтить примарна сцена … (Ювілей. Ювілей? Ювілей!)» (2011);
  • «Маскарад» (2004);
  • «Новорічні сюрпризи» (2003);
  • «Сон в літню ніч» (2003);
  • «Скажені гроші» (1995).

Інші театри

  • Роксана — «Сірано де Бержерак», Е. Ростана (реж. П. О. Хомський);
  • Ізольда — «Трістан і Ізольда», А. Брунштейна (реж. Ю. В. Чернишов);
  • Липочка — «Щасливий день», Олександра Островський (реж. Ю. В. Чернишов);
  • Клеопатра — «Гра тіней», Ю.Едліса (реж. М. К. Черниш);
  • Коломбіна — «Два П’єро або Біла вечеря», Е. Ростана (реж. О.Литвин);
  • Лізавета Богданівна — «Місяць у селі», Івана Тургенєва (реж. О. О. Морозов);
  • Настасья — «Дядечків Сон», Федора Достоєвського (реж. О. О. Морозов);
  • Росита — «Росіта або Моваквітів», Гарсіа Лорка (реж. Ф.Берман).
Читайте новини та найцікавіші статті у Telegram Дивись.Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.