У промисловій зоні Львова художники створили 80-метрове графіті (фото)

2020-07-31 13.33.37 photos.google.com 4ba02bc82f3c

На території радянського ремонтного цеху понад двадцять художників створили 80-метрове графіті.

У Львові вшосте відбувався найбільший в Україні графіті-фестиваль «Алярм-Львів’20». Однією з чотирьох локацій події стала територія поблизу нового офісу ІТ компанії Intellias. 22 українських художники розмальовували промислові фасади по вулиці Панаса Мирного, 24, йдеться у пресрелізі компанії ІТ компанії Intellias.

Над полотном працювали митці зі Львова, Києва, Луцька, Івано-Франківська, Харкова, Сум, Рівного, Ужгорода та Кам’янського. Серед робіт класичні графіті з поєднанням шрифтів та персонажів та абстрактні композиції, де переплітаються кольори, форми та лінії.

«Щороку ми обираємо нові локації для роботи художників. За 5 років фестивалю ми розмалювали кілька промислових об’єктів: колишній завод «РЕМА», «Галичскло», будівлі на Підзамче. Графіті давно стало атрибутом багатьох міст у світі. Розмальовані будівлі не лише тішать мешканців, але й стають туристичними об’єктами. Особливо цінними є графіті на старих промислових будівлях: Вони привертають увагу громадськості, і можуть змінити сприйняття локації надавши їй нової ідентичності. Такими чином графіті сприяють ревіталізації індустріального району», – говорить Іван Студницький, співорганізатор графіті-фестивалю «Алярм-Львів’20».

Промислові фасади, які розмальовували художники, розташовані у місцевості Новий Львів поблизу вулиці Професора Буйка. Кілька років тому Львівська міська рада внесла довколишню територію у програму ревіталізації промислових зон. Йдеться про радянський завод електроприладів для радіолокації та зв'язку «Полярон».

Стіна з графіті є частиною радянського цеху з ремонту та обслуговування енергетичного обладнання. Після того, як цехи закрили, частина будівлі роками пустувала, іншу – здавали в оренду. У 2014-му році будівлю виставили на продаж. Компанія Intellias викупила її та реконструювала. Новий офіс Intellias назвали Ampère Hall в честь колишнього підприємства.

«Ми створили 6-поверхову офісну будівлю, обладнану під потреби сучасних ІТ компаній: з креативним дизайном, терасою на даху, озелененням території, з авто- та велопарковкою. Нам вдалось зберегти поряд з офісом сквер. Незабаром ми його облагородимо. Раніше тут був осередок енергетичної інженерії Львова, звідси й назва нового бізнес-центру. Тепер тут буде центр сучасної ІТ-інженерії. Ми дуже раді долучитися до ревіталізації цього району, зберігаючи його унікальну ідентичність», - говорить Віталій Седлер, співзасновник та CEO Intellias.

Новий офіс разом з сусідніми бізнес-центром та новим житловим комплексом стануть своєрідним «якорем» району. Окрім того, поблизу бізнес-центру Ampère Hall до кінця 2021-го року з’явиться ще один великий проєкт, учасником його є Intellias. Йдеться про завершення першої черги будівництва Innovation District IT Park, в якому працюватимуть 10000 ІТ-спеціалістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: