У Сколе обговорили реалізацію проєкту «Мале карпатське коло»

116786120_3289812594417404_5448339008088568343_n

31 липня у Сколе під час наради, в якій взяли участь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та представники дорожньої галузі, обговорили реалізацію проєкту «Мале карпатське коло».

Про це повідомили у пресслубі ЛОР.

«У Сколе під головуванням Олександра Ганущина відбулось чергове засідання робочої групи по «Малому карпатському колу». Процес іде!» – написав голова Славської ОТГ Володимир Бега на своїй сторінці у Фейсбуку.

Протяжність Малого карпатського кільця становитиме понад 300 км. Воно допоможе спростити пересування між туристичними локаціями. Уся ділянка буде облаштована освітленням, тротуарами та велодоріжками.

У межах проєкту відремонтують низку доріг, а також збудують дві нових.

«Мале Карпатське коло» – це масштабний проєкт, покликаний зробити центральну частину Українських Карпат доступною та безпечною. Коло має з’єднати три області навколо чинних і перспективних курортів Славського, Боржави та Прикарпаття.

Нагадаємо, задля інфраструктурного розвитку регіону Українських Карпат наприкінці 2019 року презентовано ініціативу міжрегіональної співпраці «Мале Карпатське коло» і підписано відповідний меморандум.

Раніше в інтерв’ю ІА Дивись.info Володимир Бега сказав: «Яка є проблема Славського на сьогоднішній день? Селище є тупиковим і знаходиться у 30 кілометрах від міжнародної траси Київ-Чоп. Люди, які приїхали до Славського відпочивати, хочуть поїхати на Закарпаття чи Прикарпаття, а для цього потрібно повертатися до траси, їхати через перевал, Нижні і Верхні Ворота. Є у нас великий гірськолижний масив Боржава, де у майбутньому також, мабуть, з’явиться туристичний центр, то напряму зі Славського до Пилипця – 30 кілометрів. Для порівняння, якщо їхати в об’їзд – то це 120 кілометрів, тобто різниця – 90 кілометрів. Ця сама ситуація стосується Івано-Франківських напрямків – Долини. Щоб доїхати туди, треба повернутися до траси, у Стрий. Ідея полягає ось у чому – ми знаходимося у південному куті Львівської області і може з’єднатися із Закарпатською областю та Івано-Франківською старими історичними дорогами. Таким чином ми створимо унікальний туристичний продукт. Люди, які приїхали відпочивати до Славського, зможуть найкоротшими дорогами потрапити чи на Закарпаття, чи на Прикарпаття і таким чином за один день об’їхати усі три області: поснідати у Славському, пообідати у Пилипці, повечеряти у Долині, відвідавши Музей історичної спадщини і повернутися назад».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: