Медикам та водіям "швидкої" обіцяють підняти зарплати

vrach
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ході брифінгу розкрив плани по підвищенню зарплат для працівників екстреної медичної допомоги.

У галузі екстреної медичної допомоги зараз працює близько 40 тисяч медпрацівників. Очільник МОЗ визнав, що умови, в яких вони працюють, є неприпустимими, повідомляють у МОЗі.

За словами міністра, вже з 1 липня збільшено фінансування ЕМД на 40%, а з 1 вересня заплановане збільшення зарплат медичним працівникам, у тому числі й працівникам екстреної медичної допомоги.

Також згідно з пропозиціями МОЗ до держбюджету на наступний рік, зарплата водія швидкої має складати 10-12 тисяч гривень, диспетчера — 12-13 тисяч, фельдшера — 14-16 тисяч, лікаря — 20-22 тисячі гривень.

УНІАН нагадує, що 20 червня 2020 року міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що у вересні усім лікарям другої та третьої ланки піднімуть зарплати.

За словами міністра з 1 липня мав бути введений новий пакет фінансування лікарень, згідно з яким всі лікарні, які зараз мають дефіцит фінансування, отримають кошти до торішнього рівня.

11 липня 2020 року Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що нинішній рівень заробітної плати медичних працівників в країні є недостатнім і має становити не менше як 20-25 тисяч гривень.

15 липня 2020 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення заробітних плат і виплат медичним працівникам з 1 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: