Порушення планової вакцинації призведе до спалахів інфекційних захворювань - ЦГЗ

вакцина
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Упродовж 5 місяців цього року тільки 30% дітей першого року життя, які потребують обов'язкові щеплення, отримали всі 3 дози вакцини для профілактики поліомієліту.Про це на сторінці в мережі Facebook повідомляє ЦГЗ.

Упродовж 5 місяців цього року тільки 30% дітей першого року життя, які потребують обов'язкові щеплення, отримали всі 3 дози вакцини для профілактики поліомієліту.
Про це на сторінці в мережі Facebook повідомляє ЦГЗ.

«Будь-яке порушення планової вакцинації, навіть на короткий період, призведе до спалахів вакцинокерованих інфекцій. Зокрема, Європейська регіональна комісія із сертифікації ліквідації поліомієліту оцінила ризик передачі інфекції в 41 країні регіону. Ризик в Україні віднесли до категорії високих», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відсоток охоплення щепленнями від поліомієліту в Україні є недостатнім, щоб до кінця року досягнути 95%. Згідно із рекомендаціями ВООЗ, якщо у країні є вакцинованими понад 95% населення, розповсюдження вірусу припиниться.

Станом на 1 червня 2020 року лише 28,3% дітей віком до року отримали захист від кору, паротиту та краснухи (КПК). За розрахунками цьогорічної тенденції за 5 місяців, до кінця поточного року охоплення щепленнями сягне лише 67,9%, чого недостатньо для формування колективного імунітету — необхідних 95%.

Темпи вакцинації від кору, паротиту та краснухи у перше півріччя 2020 року порівняно із аналогічним періодом 2019 року знизилися на 20%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: