Українцям компенсують втрачений заробіток через самоізоляцію - Мінсоцполітики

гроші444
Фото ілюстративне

Українцям, котрим необхідно пройти самоізоляцію у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, отримають грошову компенсації за цей період. 

Станом на зараз більш, ніж тисяча громадян отримали соціальні виплати, розповів перший заступник міністра соціальної політики Євген Котик у програмі «Офіційна розмова» на телеканалі «Дом».

Він пояснив, яким чином відбуваються виплати, що були впроваджені у зв’язку з пандемією COVID-19.

«Нові програми, якщо їх можна так назвати, або нові виплати, які проходять через Фонд соціального страхування, були пов’язані з COVID-19. Люди змушені були йти на самоізоляцію. Самоізоляція, як ми всі знаємо, – це 14 днів. І вони мали проходити її. Були ініційовані та внесені зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». І ми передбачили, що виплати саме матеріального забезпечення в разі самоізоляції кожна людина, яка працює, отримує в розмірі 50% середньої заробітної плати стабільно. І це є, і це відбувається», – повідомив заступник міністра соціальної політики.

Котик розповів, що для медиків, які зараз перебувають на передовій, рівень матеріального забезпечення за час самоізоляції підвищили на 100% від середньої заробітної плати. Ця програма дала Фонду соціального страхування можливість уже в липні провести такі виплати понад 1000 громадянам, у тому числі й лікарям.

«Близько 250 там було лікарів і медичних працівників, а також інші – це були звичайні громадяни. Станом на 20.07 до Фонду надійшло приблизно 6,5 тис. документів на отримання таких виплат», – прокоментував заступник міністра соцполітики ситуацію із соціальним забезпеченням у разі самоізоляції людей.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 3 серпня, в Україні зафіксовано 73 тисячі 158 лібораторно підтверджених випадків захворювань на COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: