В Україні набрали чинності правила зонального карантину: список міст і районів

карта4

В Україні сьогодні, 3 серпня, набрали чинності нові правила адаптивного карантину. Зокрема, міста і райони розподілені на чотири зони в залежності від епідеміологічної ситуації.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в п'ятницю, 31 липня, - йдеться на РБК-Україна.

Згідно з новими правилами, Україна буде розділена на чотири зони за рівнем захворюваності на коронавірус - зелена, червона, помаранчева і жовта.

Для населених пунктів і районів з зеленої зони діятимуть правила карантину, які встановлені по країні. У червоній зоні вводяться додаткові обмеження. Помаранчева - вводить обмеження для закладу розміщення і масових заходів. Жовта - є буферною зоною, яка повинна насторожувати.

Зокрема, в червону, помаранчеву і жовту зони увійшли наступні населенні пункти та райони:

Червона: міста Луцьк і Тернопіль, Кіцманський район Чернівецької області.

Однак, попри потрапляння до червоної зони, місцеві органи влади Луцька та Тернополя відмовилися посилювати обмеження. У міськрадах заявили, що не бачать підстав для посилення карантину та не розуміють, чому міста потрапили до червоної зони.

Помаранчева: Івано-Франківськ; Львів; Бережани Тернопільської області; Луцький і Любашівський райони Волинської області; Тисменицький район Івано-Франківської області; Миколаївський, Перемишлянський і Пустомитівський райони Львівської області; Бучацький район Тернопільської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: