Лісову галузь в Україні будуть реформувати

ліс
Фото ілюстративне

Науковці Національного лісотехнічного університету України обговорили питання реформування лісової галузі та інші проблеми, що стосуються лісничого потенціалу в країні.

Зустріч відбулась у вівторок, 4 серпня, повідомляє пресслужба Державного агентства лісових ресурсів України.

Сторони обговорили низку різних питань і проблем, які є в лісовій галузі. Зокрема, і питання стратегії розвитку лісового господарства України. Науковцями університету напрацьовані пропозиції щодо реформування лісової галузі та необхідні нормативні акти для переходу на засади наближеного до природи лісівництва.

«Сподіваюся, ці напрацювання стануть у нагоді для формування Державної стратегії управління лісами до 2035 року, проект якої зараз розробляє робоча група при Міндовкіллі, створена за дорученням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського», - зазначив Голова Держлісагентства Василь Кузьович.

Також обговорили необхідність напрацювання програм адаптації лісів до змін клімату.

«Приємно зазначити, що між НЛУУ та лісогосподарськими підприємствами налагоджена співпраця. Зокрема, у питаннях переходу на засади наближеного до природи лісівництва. Для цього в лісах області діють науково-виробничі стаціонари, на яких відпрацьовуються сучасні практики лісогосподарювання та навчання спеціалістів лісового господарства», - підкреслив Василь Кузьович.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: