Сьогодні у Львові комісія ТЕБ НС перегляне правила для деяких закладів

карантин66

Сьогодні відбудеться засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, на якому розглянуть питання щодо функціонування окремих закладів.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

«З першого серпня увійшла в дію постанова уряду від 22 липня, відповідно до якої ми починаємо жити дещо за іншими правилами, де визначено 4 рівні: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний. Рішенням державної комісії ТЕБ і НС Львів, зокрема, був віднесений до помаранчевої зони. Всі обмеження, які є актуальні для зеленої зони, жовтої зони залишаються актуальними, і додаються ще ті обмеження, які є характерними для помаранчевої зони.

Хочу сказати, що більшість тих вимог, які характерні для цих зон, є чинними на сьогодні. Тобто ми не відкривали дитячі табори, ми не розпочинали планової госпіталізації в лікарнях, ми заборонили діяльність розважальних закладів у нічний час, у нас ресторани працюють з 7 до 23 години. Також заборонене функціонування нічних клубів. Фактично, залишається питання, де ми повинні відкоригувати проведення масових заходів. Якщо раніше у нас була 1 людина на 5 м2 з дотриманням фізичної дистанції 1,5 метрів, то сьогодні в помаранчевій зоні може бути лише масовий захід не більше 100 людей, і, власне, 1 людина на 20 м2, незалежно від того, чи це приміщення, чи відкритий простір. Також є питання щодо закладів розміщення, але готелі у нас і далі працюють. Залишаються лише спортивні зали та фітнес-центри. Вчора ми мали проводити міську комісію з питань ТЕБ і НС, але з технічних причин вона була перенесена на сьогодні. І сьогодні ми це питання будемо обговорювати.

На мою думку, якщо ми маємо величезну кількість людей на вулиці, в ресторанах, в супермаркетах, на продовольчих ринках, і якщо у фітнес-центрах займається 3−5 людей на величезну площу, то це насправді незрозуміло. Нам не пояснили цієї логіки, державна комісія прийняла таке рішення та дала нам його до виконання. Ми підготували своє звернення від міської ради до Кабінету Міністрів, аби нам насправді роз’яснили, чому саме це стосується помаранчевої зони. Я вважаю, що їх варто було б відносити до червоної зони, коли вже критична ситуація і коли закривається все. Сьогодні ми обговоримо ці питання та прийматимемо певні рішення у частині цього, тому що, як на мене, то це абсолютно некоректно», — зазначила Галина Слічна.

Також вона наголосила на важливості правдивого інформування громадськості щодо захворюваності у місті.

«Дуже важливо правдиво інформувати громаду про те, що відбувається, брати аналізи ПЛР і показувати реальну ситуацію, яка є. Ми першочергово відбираємо лише ті, які мають клінічні ознаки. Це ми робили від самого початку — говорили, що потрібно максимально тестувати людей, щоб розуміти реальну ситуацію. Це принаймні чесно. Ми не маємо доступу до інформації, яку подають інші області, скільки вони відбирають тестів, які вони мають результати, за якими принципами вони відбирають у мешканців тих чи інших регіонів, чи мають вони клінічні ознаки до цього. Є дуже багато питань, але ми даємо прозору та правдиву інформацію, яка вона є», — додала посадовиця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: