У Львові відкриють виставку-дослідження фотоархіву Віля Фургала

фото

З 7 серпня у виставковому залі Центру міської історії відкриється виставка «Проявлення. виставка-дослідження фотоархіву Віля Фургала». Вхід вільний, тож запрошують усіх охочих, - повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Основним об'єктом і актором виставки є фотоархів Віля Фургала 1980−90х років. У фокусі камери Фургала не з’являється весь Львів, він фіксує лише певні райони міста і навіть певні вулиці чи клуби, у яких пульсує життя.

Центр міської історії 2019 року отримав у свою колекцію десять тисяч негативів, які є частиною спадку фотографа. Це переважно фотонегативи 35 мм та середнього формату, які зберегли його друзі Ігор Нікітін та Андрій Поляков. На виставці ми творитимемо цифровий архів та разом простежимо, як відбувається перехід приватного доробку до інституції; як негативи трансформуються в цифровий формат та стають архівом; як конструюються наші знання про автора, фотографування і самі зображення.

Виставка реалізовується у межах проєкту «Вихід у місто: львівська вулиця і мистецькі практики початку і кінця ХХ століття» за підтримки Львівської міської ради та програми «Фокус на культуру».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: