В Україні треба ввести накопичувальну модель пенсій, — Третьякова

24_main

Голова Комітету ВР з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова вважає, що систему фінансування пенсій варто переглянути, зокрема, ввести накопичувальну модель.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Нам потрібно переглядати модель суспільного фінансування наших пенсій. І треба вводити інші моделі, в тому числі накопичувальну, для того, щоб наступні генерації пенсіонерів нарешті були не в гірших, як сьогодні це відбувається, ситуаціях, як попередні генерації, а в кращих. Наше молоде покоління, молода генерація фінансово набагато грамотніша, ніж ми в попередні періоди, і вони можуть дбати про свої накопичення. Така пенсійна система накопичувальна, і декілька законопроєктів щодо неї внесено в парламент», - зазначила Третьякова.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Це, зокрема, законопроєкти №2683 «Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення», №2617 «Про запровадження програм пенсійного забезпечення за вислугу років», №2141 «Про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо відновлення дії попередніх редакцій норм зазначеного Закону», а також №2083-д «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсію», який, за словами Третьякової, вона відносить до «своїх особистих невдач і невдач комітету».

Третьякова також зауважила, що Україна витрачає один із найбільших відсотків у світі відносно ВВП та держбюджету на пенсійне забезпечення, при тому, що воно залишається досить поганим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: