Львівський військовий госпіталь отримав нового керівника

podolyan

Військово-лікувальну установу, до якої входить низка військових шпиталів по всій західній Україні з центром у Львові, очолив полковник медичної служби Юрій Подолян.

Про це повідомляє АрміяInform.

У середу, 5 серпня, у військовому шпиталі у Львові начальник Львівського гарнізону генерал-лейтенант Павло Ткачук і командувач Медичних сил генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко представили особовому складу госпіталю нового керівника.

Читайте нас в Telegramперевірені факти, тільки важливе

Зустріч нового керівника з особовим складом відбулась із дотриманням карантинних норм. Були присутні начальники клінік госпіталю та посадовці, відповідальні за життєво важливі напрямки діяльності військово-лікувальної установи.

Хто такий Юрій Подолян

До переведення на нове місце служби у Львів, полковник медслужби Юрій Подолян з 2016 року дотепер очолював Військово-медичний клінічний центр Північного регіону в Харкові. Тож, керувати багатопрофільним клінічним, лікувально-діагностичним та науковим центром, в якому лікуються військовослужбовці, ветерани Збройних Сил та всі охочі цивільні пацієнти для нього не стане новою справою. Досвід є і чималий.

Полковник медичної служби Юрій Подолян до 2016-го очолював 59-й військовий мобільний госпіталь Центрального регіону, який дислокується на Луганщині у місті Сватове. Цей шпиталь – один із перших медичних осередків, куди доставляють наших поранених та травмованих воїнів, і де вони отримують ефективну медичну допомогу і лікування перед переправленням до стаціонарних госпіталів.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов’язку у серпні 2014-го полковника медичної служби Юрія Подоляна нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. У грудні 2019 року відзначений званням «Заслужений лікар України».

Нагадаємо, що попередник Юрія Подоляна, полковник медичної служби Іван Гайда помер 18 червня 2020-го через ускладнення під час захворювання на COVID-19.

Читайте також: У Львові відбулось прощання з військовим медиком Іваном Гайдою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: