«Нафтогаз» підвищив ціни на газ для населення

газ5

ГК «Нафтогаз України» встановила ціну на природний газ для побутових клієнтів у серпні 2020 року на рівні 3,24 грн/куб. м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки). У порівнянні з липнем ціна газу зросла на 270 гривень (на 9%).

Про це повідомляє пресслужба компанії.

У «Нафтогазі» пояснюють це тим, що «ринок входить у сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду».

Тариф «Місячний» - перший тариф, який компанія пропонує своїм клієнтам. Наразі, всі діючі побутові клієнти компанії автоматично переведені на цей тариф. Він передбачає пост-оплату за спожитий газ.

Нагадаємо, постанова уряду про покладення на «Нафтогаз» спеціальних обов'язків на ринку газу (ПСО) припинила діяти з 1 серпня 2020 року.

Це означає, що в Україні почав працювати ринок газу для населення і відтепер українці самі можуть вільно міняти газового постачальника.

Аби відмовитись від чинного постачальника газу споживач має подати майбутньому трейдеру декілька документів: заяву на приєднання, паспорт, ідентифікаційний податковий номер, останню платіжку за газ і свідоцтво про право власності на житло або довіреність. Все інше зробить новий постачальник, і перехід відбудеться автоматично.

Якщо споживач через форс-мажор залишиться без постачальника (наприклад, він стане банкротом), його замінить постачальник останньої надії (ПОН). І у споживача буде до 60 календарних днів, щоб знайти собі нового постачальника. Постачальником останньої надії визначений «Нафтогаз».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: