У Міносвіти розповіли, коли почнеться навчання у вишах

shkarlet
фото з відкритих джерел

Освітній процес у закладах вищої освіти розпочнеться з 1 вересня для старших курсів, з 15 вересня - для першокурсників бакалаврату та магістратури.

Про це заявив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет на засіданні Спілки ректорів вищих навчальних закладів України - повідомляє Укрінформ.

«Освітній процес починатиметься з 1 вересня для старших курсів, з 15 вересня рекомендовано починати для тих, хто вступив на перший курс, і для магістратури. Але заклад вищої освіти може прийняти своє, окреме рішення», - сказав Шкарлет.

Він додав, що освітній процес розпочинатиметься відповідно до рішення Державної комісії ТЕБ та НС , відповідно до розподілу країни на 4 зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону. Якщо регіон знаходиться в червоній, найбільш небезпечній зоні, то відновлювати навчальний процес доведеться в онлайн-форматі.

Шкарлет також поінформував, що вступники вже створили близько 90 тисяч електронних кабінетів для вступу на бакалаврат і приблизно 20 тисяч електронних кабінетів для вступу на магістратуру. Нагадаємо, вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочалася 1 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: