Україна спрощує автоперевезення з Білоруссю

630_360_1524993655-3810
Світлина ілюстративна, взята з вільних джерел

Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт про ратифікацію протоколу між Урядами України та Білорусі про внесення змін до Угоди про міжнародне автомобільне сполучення від 17 грудня 1992 року.

Як передає Finance.ua,також схвалено проєкт розпорядження Каміна про подання цього протоколу на ратифікацію Верховною Радою.

Цей протокол передбачає звільнення від дозволів на міжнародні вантажоавтоперевезення, що надасть вітчизняним перевізникам нові можливості для здійснення своєї діяльності. А Україна зможе залучити додаткові вантажопотоки і пасажиропотоки, адже білоруські перевізники зможуть виконувати перевезення до нас також без дозволів.

Окрім цього, протоколом буде врегульовано питання збільшення строку перебування членів екіпажів автобусів, що здійснюють регулярні перевезення пасажирів, а також водіїв вантажних автомобілів, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення, за наявності підтверджувальних документів. Ця норма дозволить вирішити питання виконання перевезень професійними водіями на невеликих відстанях, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у січні-квітні 2020 року транспортні підприємства України скоротили перевезення вантажів на 15,3% порівняно з січнем-квітнем 2019 року – до 184,8 млн тонн. Тепер з’являється можливість наростити їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: