У Львові музей історії релігії покаже відеотрансляцію у підземеллі

музей

У підземеллях колишнього Домініканського монастиря демонструють відеоінсталяцію «Внутрішні землі» українського режисера, оператора, автора сценаріїв, фото- і відеохудожника Олександра Дірдовського.

Через побутові та сакральні предмети, дрібні фігурки та монументальні пам’ятники до сучасного парадоксу форм і відтінків передано в ефір культурні імпульси поколінь. На стінах підземелля  розгортаються безмежні рухливі галактики. З космічного пилу, з метеора, з не проявленого світу в проявлений, через воду і вогонь до нас летять, розростаючись до неймовірних масштабів, перетворюючись та видозмінюючись скіфські ідоли, боги й богині, трипільські глеки та біноклі, візерунчасті тарелі.

Аби побачити і ознайомитися із цими та інші матеріальними пам’ятками, дізнатися про наш спільний духовний світ музейники запрошують переглянути постійно діючу експозицію.

Нагадаємо, фільм «Внутрішні землі», на основі якого створено відеоінсталяцію, був представлений у «Мистецькому Арсеналі» 2009 року, в рамках виставкового проекту «De profundis (з глибин…)».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: