У Львові визначились із розміром громадського бюджету на 2021 рік

logo_1color_v1

На засіданні постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міської ради депутати підтримали проєкт ухвали, який визначає розмір громадського бюджету м. Львова на 2021 рік.

Про це йдеться на Інформаційному порталі депутатів ЛМР.

За інформацією начальника відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Ореста Файфурки, пропонується, що громадський бюджет нашого міста становитиме 1,7 % від бюджету розвитку, що є на рівні минулого року, попри те, що цей рік кризовий.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Другий проєкт ухвали, підтриманий на комісії – про внесення змін до Положення про громадський бюджет Львова на 2021 рік.

«Ця ухвала передбачає уточнення можливості мешканців Львівської ОТГ брати участь у процесі громадського бюджету. Пропонується створити окремий район – кошик для нових населених пунктів, який, як і для інших районів Львова, буде становити 10 %. Для того щоб переможці були серед різних населених пунктів пропонується встановити обмеження - не більше 2% з передбачених 10% на один населений пункт», - повідомив Орест Файфурка.

Читайте також: Депутати Львівської міськради зберуться на сесію 21 серпня: що розглянуть

Голова комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міської ради Юлія Гвоздович зазначила: «Після місцевих виборів 25 жовтня цього року Львів суттєво розшириться і буде охоплювати навколишні села і містечка. Ми хочемо дати змогу усім мешканцям новоствореної ОТГ також брати участь у громадському бюджеті. Тому робоча група напрацювала відповідні зміни до положення про громадський бюджет Львова для того, щоб кожен відчував себе членом нашого міста».

Також на засіданні комісії депутати розглянули близько 10 електронних петицій та низку важливих міських програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: