Українцям зараз видають менше польських віз, - статистика

107260-1_large

За перші шість місяців поточного року на 44,2% скоротилося отримання польської візи українцями, порівняно з аналогічним періодом минулого року (270 360 в порівнянні з 484 377).

Про це повідомляє shengenvisainfo.

Падіння, очевидно, було викликане пандемією коронавірусу і заходами щодо стримування, подальшого спалаху, такими як закриття візових центрів та обмеження у роботі прикордонних пунктів.

Згідно зі звітом польського Міністерства закордонних справ, із загальної кількості польських віз, виданих українцям, 269 875 були призначені для довгострокових цілей (віза D): навчання, робота, возз'єднання сім'ї і т. д. Кількість віз D, виданих українцям, на 44% менше, ніж за той же період в 2019 році.

Кількість виданих короткострокових віз (C) різко зменшилась на 77%: 485 порівняно з 2112 за перше півріччя 2019.

Найбільш різке зниження у видачі віз було у другому кварталі року — квітні, травні, червні — через введення обмежень, включаючи закриття польських консульств і візового центру в Україні з 16 березня по 4 травня.

Зрештою, ситуація, пов'язана з пандемією коронавірусу, покращилася, минулого місяця польська влада знову відкрили кілька своїх візових центрів за кордоном, але з обмеженнями.

Незважаючи на те, що Польща дозволяє в'їзд українцям, подорожуючим для важливих цілей, наприклад, по роботі, ті хто прибуває повинні пробути в карантині два тижні.

До слова, проходження тесту на COVID-19 дозволено лише на 10-й день карантину. Люди, які отримали негативний результат, можуть негайно покинути карантинну зону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: