Білл Гейтс попередив про катастрофу, гіршу за COVID-19

kryza-696x390

Через кілька десятиліть світ зіткнеться з глобальною кризою, наслідки якої виявляться більш руйнівними, ніж пандемія коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це написав у своєму блозі засновник Microsoft Білл Гейтс.

«Якою б жахливою не була ця пандемія, зміна клімату може виявитися ще гірше», - зазначив мільярдер.

Він визнав, що на тлі лиха, викликаного COVID-19, важко думати сьогодні про таку проблему, як зміна клімату. Але наголосив на необхідності діяти вже зараз, щоб уникнути кліматичної катастрофи.

Білл Гейтс запропонував порівняти смертність від коронавірусу і прогнозовану смертність, викликану зміною клімату.

Згідно з наведеними ним даними, на початок серпня в усьому світі від коронавірусної інфекції померли більше 600 000 чоловік. У річному обчисленні рівень смертності становив 14 на кожні 100 000 осіб.

Прогнозується, що протягом наступних 40 років підвищення глобальної температури призведе до збільшення смертності до такого ж рівня — 14 смертей на 100 000 населення.

До кінця століття, якщо зростання викидів залишиться високим, цей показник складе 73 смерті на 100 000 чоловік.

«Іншими словами, до 2060 року зміна клімату може бути такою же смертоносною, як covid-19, а до 2100 року — в п'ять разів більше», — зазначив Гейтс.

Невеселі перспективи, зазначив Гейтс, очікують і економіку.

За словами мільярдера, в наступні 10-20 років економічний збиток, нанесений зміною клімату, буде таким же серйозним, як пандемія.

А до кінця століття буде набагато гірше, якщо світ залишиться на нинішній траєкторії шкідливих викидів в атмосферу.

Щоб цього не допустити, Гейтс пропонує вже зараз почати створювати і впроваджувати інновації, які дозволять усунути викиди парникових газів.

Він нагадав, що захисники здоров'я роками заявляли про неминучість пандемії, але світ мало робив для того, щоб до неї підготуватися і сьогодні намагається надолужити згаяне. Це повчальна історія щодо зміни клімату, і вона вказує людям на кращий підхід, вважає Гейтс.

Читайте також: Поширення коронавірусу: кількість хворих у світі перетнула позначку у 19 мільйонів

«Якщо ми почнемо зараз, задіємо можливості науки і інновації і забезпечимо, щоб рішення працювали і для бідних, то ми зможемо уникнути тієї ж помилки зі зміною клімату», — підкреслив мільярдер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: