На премію «Еммі» номінували документальний фільм про хлопчика з Донбасу

еммі

Документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» про хлопчика, який живе на Донбасі під час бойових дій, став номінантом американської телевізійної премії «Еммі».Про це повідомив асистент режисера стрічки Азад Сафаров.

Документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» про хлопчика, який живе на Донбасі під час бойових дій, став номінантом американської телевізійної премії «Еммі».
Про це повідомив асистент режисера стрічки Азад Сафаров, - пише Громадське.

Стрічка спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії про Україну потрапила до категорії «Видатний документальний фільм про сучасні події» (Outstanding Current Affairs Documentary).

Сафаров нам у коментарі пояснив, що ця номінація важлива для України, бо про неї знов згадають у світі.

«Про нашу країну говоритимуть у світі, нас згадають. А про агресію Росії проти України знову напишуть медіа у світі», — зазначив асистент режисера.

Він додав, що важко сказати, які шанси у стрічки на перемогу.

«Ми вже раді, що фільм про Україну номінований, а які шанси — це вже залежить від більш, ніж 800 членів журі», — розповів Азад Сафаров.

До категорії також потрапили документалки про війну в Афганістані, про війну в Сирії, масштабні пожежі в Каліфорнії у 2018 році, про боротьбу з наркоторгівлею на Філіппінах та про ката «Ісламської держави» Мухаммада Емвазі.

Переможців оголосять 20 та 21 вересня в США.

Загалом «Віддалений гавкіт собак» отримав понад 40 нагород. Останньою була — американська Peabody Award за внесок у галузі мас-медіа у категорії «Документалістика».

До того ж у грудні 2018 року стрічка потрапила до шорт-листа номінантів на «Оскар» у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: